Cum să ai o mini-grădină în casa ta. Sfaturi pentru creșterea plantelor aromatice

Publicat pe 31.03.2014 la 11:55 Actualizat pe 31.03.2014 la 13:48

A venit primăvara și vremea bună de afară este propice pentru începerea unui mic proiect de grădinărit. Nu trebuie să ai neapărat o bucată de pământ pentru a te bucura de câteva legume sau plante aromatice, pentru că unele dintre ele cres foarte bine în casă și în balcon.

A venit primăvara și vremea bună de afară este propice pentru începerea unui mic proiect de grădinărit. Nu trebuie să ai neapărat o bucată de pământ pentru a te bucura de câteva legume sau plante aromatice, pentru că unele dintre ele cres foarte bine în casă și în balcon.

Ai nevoie de semințe, pământ de calitate și cutiuțe în care să crească răsadurile.

Cutiuțile pentru germinare

Poți cumpăra cutii speciale, dar poți folosi la fel de bine cofraje de ouă, cutii de iaurt sai smântănă. Nu contează atât de mult ce alegi să folosești, atâta timp cât apa în exces poate fi eliminată și semințele nu vor fi înecate în umezeală.

Alege pământul potrivit

Cel mai bine este să cumperi pămqnt special, steril și fertilizat, pentru că astfel vei fi sigur că există micro-organisme care ar putea fi dăunătoare plantelor. Semințele și plantele tinere sunt mult mai vulnerabile la boli. Mai târziu ele pot fi mutate și sunt mai puțin sensibile.

Cum sădești semințele

UNele semințe pot fi destul de mici și greu de distribuit uniform, însă este important să folosești o sită sau să încerci să le sadesti la o mică distanță unele de altele si să nu le aglomerezi. Deși le vei rări după ce germinează, cel mai bine este să ai până la 5 semințe într-u recipient de mărimea unui suport din cofrajul de ouă.

Ai grijă de semințe

Anumite semințe germinează mai bine ca altele. Salata de exemplu crește destul de ușor în mai multe tipuri de soluri. Oătrunjelul pe de altă parte are o perioadă mai lungă de germinare și au nevoie de mai multă răbdare. Înainte de a le arunca crezând că nu vor încolți, așteaptă între 10 și 20 de zile. De îndată ce vor ieși la suprafață, vor crește repede și frumos.

Pământul trebuie să fie în permanență umed, dar nu foarte ud. Cutiile cu semințe trebuie să fie într-un loc luminos și cald, cum ar fi pe un pervaz însorit, însă nu le expune la prea multă căldură. Nu le pune pe caloriferul încins pentru că nu vrei să le coci, ci doar să le ajuți să crească.

A vedea cum din semințe ies mici plante îți poate aduce destul de multă satisfacție. O idee bună este să îți notezi evoluția lor: care plante au ieșit primele, care au fost mai dificile, pentru a te ajyra pe viitor. Pe măsură ce cresc ele pot fi mutate în ghivece individuale. Bineînțeles, dacă ai o grădină, cel mai bine vor crește afară. Însă ardeii mici, roșiile cherry și plantele aromatice cresc foarte bine și în casă.

Foto:


În articolul

Cum să ai o mini-grădină în casa ta. Sfaturi pentru creșterea plantelor aromatice

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x