Cum sa iti transformi hobby-ul intr-o afacere de succes

Publicat pe 01.07.2013 la 13:37 Actualizat pe 01.07.2013 la 14:42

Ai un job pe care il urasti, intr-o corporatie unde fiecare individ e un numar. Ai da orice sa iti transformi hobby-ul (oricare ar fi el) in jobul tau de zi, sa mergi cu chef la birou si sa mai si castigi bani de pe urma pasiunii tale. Totul este posibil, inclusiv visul tau, daca urmezi cativa pasi:

1. Ai incredere in visul tau

Cand vine vorba de visurile tale, poti sa fii cel mai bun prieten al tau sau cel mai rau dusman. Te poti incuraja sau poti ceda presiunilor din jur. Nu te lasa doborata de critici si infrunta-ti demonii - crezi in tine, chiar poti sa faci orice.

2. Afla ce vrei sa faci cu adevarat

Cum faci asta? Analizeaza toate lucrurile care te fac sa te simti minunat. De obicei e vorba de acelea pe care le faci atunci cand vrei sa iei o pauza de la task-urile zilnice. Fa o lista cu activitatile care iti umplu viata de bucurie, chiar daca la prima vedere nu ai putea sa obtii nimic de pe urma lor.

3. Specializeaza-te in domeniul ales de tine

Odata ce incepi sa te intelegi, o sa vezi cum se creioneaza un pattern sau chiar o meserie din acest joc. Incepe sa te specializezi in domeniul ales de tine - fa documentare, experimenteaza si da-le de veste oamenilor ca tu esti persoana la care trebuie sa apeleze daca vor sa afle ceva legat de acel subiect.

4. Nu astepta

Procrastinarea iti ucide visurile. Daca astepti ca stelele sa se alinieze, vei astepta toata viata. Incepe cu pasi mici - chiar si cele mai mici actiuni benefice visului tau te vor duce in directia dorita. Creaza un produs din colectia pe care vrei sa o lansezi si vezi daca prinde la public, trimite un mail sau da un telefon unei persoane influente care stii ca te-ar putea ajuta in viitor. Tine minte: marimea nu conteaza, inceputul da.

5. Ia-ti viata in propriile maini

Majoritatea oamenilor asteapta sa le cada din cer sansele - tu nu trebuie sa faci la fel. Ia-ti viata in propriile maini! Vrei un website? Roaga-ti prietenul programator sa te ajute, in schimbul unor bilete la concertul anului. In aceeasi maniera, vezi daca ai cunostinte care te pot ajuta sa iti pui afacerea pe picioare si fa totul pentru a obtine ajutorul lor.

6. Cere ce ti se cuvine

Oamenii creativi au un defect: au impresia ca sunt "prea" artisti pentru a se injosi si pentru a cere banii sau privilegiile care li se cuvin. Ironia este ca odata ce emiti pretentii, oamenii te considera valoros si te iau in serios. Nu iti fie frica sa iti evaluezi abilitatile si sa incepi sa traiesti de pe urma lor.

7. Afla ce vor oamenii

Cand vine vorba de achizitii, oamenii urmaresc doua lucruri: sa se simta bine si sa aiba rezultate. Daca poti sa le faci viata mai usoara sau sa ii ajuti sa fie mai fericiti, nu mai sta pe ganduri, actioneaza! Cu cat vei raspunde mai bine acestor cerinte, cu atat vei avea mai multi clienti si succes.

8. Socializeaza

Ai putea sa iti faci afacerea cunoscuta doar vecinilor sau milioanelor de persoane din lumea intreaga. Totul este sa creezi un spatiu de comunicare cu partenerii si clientii tai, o comunitate de membri care ar putea fi interesati de afacerea ta. Ingredientele cheie sunt Facebook, Twitter, Instagram si Pinterest. Creaza-ti o pagina de business - posteaza lucruri relevante, virale, amuzante, care au legatura cu brandul si produsele tale.

9. Invata sa delegi

Tu vei pune business-ul pe picioare, dar in timp vei avea nevoie de oameni care sa dezvolte afacerea alaturi de tine. Gaseste un om care sa poate face ce faci tu pentru ca la finalul zilei sa nu fii epuizata.

10. Controleaza-ti tu afacerea

Apeleaza la servicii care te lasa sa iti controlezi tu afacerea, inclusiv profitul, precum Amazon, eBay, Etsy.

foto: meinbezirk.at

În articolul

Cum sa iti transformi hobby-ul intr-o afacere de succes

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x