Cum sa te relaxezi prin meditatie

Publicat pe 17.05.2013 la 18:15 Actualizat pe 17.05.2013 la 18:43

Simti nevoia sa iei o pauza de la agitatia zilnica. Vrei sa ai cateva momente pentru tine in care sa te linistesti si sa dobandesti acea pace interioara de care yoghinii se bucura. Primii pasi ii poti face prin meditatie. Daca nu ai timp sa inveti tehnici de respiratie si pozitii de yoga cu un profesor adevarat, incepe sa faci acasa aceste exercitii usoare de relaxare:

1. Stai confortabil

Nu te gandi la acele imagini cu yoghini care stau perfect drepti, cu picioarele incrucisate, ore la rand. Incepe sa meditezi stand pe canapea, in pat, la plaja, oriunde te simti confortabil. Stai in fund, daca nu ai dureri de sold sau spate.

2. Linisteste-ti mintea

In loc sa te gandesti la ce ai de facut maine si cine te-a mai criticat pe ziua de azi, concentreaza-ti gandurile pe mediul in care te afli si ce simti in acel moment. Gandeste-te la ceva placut si relaxeaza-te.

3. Mediteaza atat cat simti

Nu te ingrijora daca prima sesiune de meditatie dureaza doar cinci minute si nu doua ore, cum vezi ca fac altii. Unui incepator ii va fi greu sa stea nemiscat si sa scape de gandurile negative pentru mult timp. E normal. Mediteaza atat cat simti ca este benefic pentru tine.

4. Concentreaza-te pe ceea ce simti

Cand meditezi, incearca sa te concentrezi pe felul in care hainele cad pe tine, pe aerul racoros care intra in camera, pe sunetul armonios al pasarilor in departare sau pe felul in care clipoceste apa fantanii tale pentru casa. Invata sa accepti cine esti si faptul ca faci parte din ciclul vietii.

5. Devino constienta de parfumurile din jur

Cand mintea devine agitata, expira usor si inspira mirosurile din jur: parfumul camasii tale abia spalate, a noului sampon folosit sau chiar a popcornului abia scos de la microunde. Concentreaza-te pe mirosuri, apoi relaxeaza-ti mintea.

6. Inchide ochii

Este adevarat ca atunci cand inchizi ochii poti sa iti relaxezi corpul si sa iti linistesti mintea mai usor. Dar daca ii tii deschisi, inveti sa meditezi si atunci cand te afli la birou sau intr-un mijloc de transport. Dupa mai multe saptamani de meditatie, chiar luni, vei putea sa te relaxezi indiferent unde te afli.

foto: fcm-fitness.net

În articolul

Cum sa te relaxezi prin meditatie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x