Cum sa-ti faci bagajul pentru o calatorie placuta

Publicat pe 24.03.2011 la 14:55 Actualizat pe 24.03.2011 la 14:57

Daca pregatesti de cateva saptamani bune o iesire de un week-end la munte, cu trenul, nu strica totul pe ultima suta de metri, aruncandu-ti in bagaje toate lucrurile pe care le gasesti la indemana prin casa.

E deprimant sa te gandesti tot drumul daca ai uitat ceva si e al naibii de stresant pentru „el" sa care atatea lucruri, nevorbind aici numai de imbracaminte si incaltaminte. Asta daca n-ai o echipa de fotbal cu tine care sa iti care gentile si gentutele.

Daca nu te simti bine decat pe tocuri si in bluze decoltate, poate ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa o apuci pe drumul muntelui. Daca totusi te incumeti sa-ti urmezi prietenii, fii cu bagare de seama! Ia-ti un rucsac sau imprumuta unul si pune in el strictul necesar.

Nu trebuie sa fie plin-ochi; lasa un mic spatiu, sa zicem, pentru un suvenir, doua. Fii politicoasa cu jumatatea ta si nu accepta sa-ti care bagajul; du-ti-l singura sa vezi cat de stresanta a fost pentru el ultima iesire a voastra la munte! Nu uita un lucru foarte important: inainte sa iesi din casa, verifica sa ai la tine cartea de identitate sau pasaportul, cartea de credit si tichetele de calatorie, daca exista.

Daca vei zbura cu avionul, pune un biletel intr-un loc vizibil in bagaj cu adresa si un numar de telefon. Ia-ti o suma rezonabila in portofel chiar daca te dau banii afara din casa. Daca alegi o destinatie in tara ta si, in loc de troller, mergi cu rucsacul, pune mai intai lucrurile usoare si apoi, deasupra, pe cele grele pentru a-ti crea impresia ca bagajul e mai usor.

Ia cu tine si cateva pungi mai mari sau mai mici - iti vor fi utile pentru gunoi, pentru rufele purtate/murdare si, eventual, pentru diverse nimicuri pe care le vei lua de pe drum. Utile sunt si cateva medicamente, dar nu mai mult de doua-trei pastile - asta daca nu urmezi un tratament anume; o sticluta de spirt si o cutie de plasturi. Nu stii cand ai nevoie! Cel mai important lucru pe care nu trebuie sa-l uiti oriunde te-ai duce este buna dispozitie. Sa nu lipseasca niciodata!

sursa: jurnalul.ro
foto: wallcoo.net

În articolul

Cum sa-ti faci bagajul pentru o calatorie placuta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x