De ce are șvaițerul găuri? În sfârșit, a fost elucidat misterul!
Publicat pe 02.06.2015 la 12:18 Actualizat pe 02.06.2015 la 12:20
După un secol de studii și de cercetări, misterul găurilor din anumite brânzeturi elvețiene, precum Emmental sau Appenzell, a fost în sfârșit elucidat!
După un secol de studii și de cercetări, misterul găurilor din anumite brânzeturi elvețiene, precum Emmental sau Appenzell, a fost în sfârșit elucidat!
Celebrele goluri în masa șvaițerului sunt provocate de mici particule de fân care cad în lapte, atunci când vacile sunt mulse, au stabilit cercetătorii de la Agroscope — Institutul de științe alimentare cu sediu la Berna.
Aceste particule emană un gaz în timpul fermentației care produce celebrele goluri în șvaițer, a explicat institutul într-un comunicat. Găurile tind însă să dispară, când laptele este muls prin noile tehnologii, mai moderne și mai igienice, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Agroscope.