Destinații "colorate" pentru iarna aceasta

Publicat pe 22.11.2013 la 09:27 Actualizat pe 09.12.2013 la 22:03

Pfeiffer Beach

Majoritatea plajelor au nevoie de umbrele și cearceafuri colorate pentru a mai anima peisajul, însă nu și acestea. De la nisipul roz din Bahamas, la cel verde din Hawaii, am adunat o serie de plaje pe care trebuie să le vezi cu ochii tăi.

Nisip negru (Muriwai Black Sand Beach, Noua Zeelandă)

Plajele cu nisip negru sunt rezultatul unei vechi erupții vulcanice - culoarea fiind obținută printr-un amestec de fier, titan și alte materiale vulcanice. Muriwai Black Sand Beach se întinde pe 60 de kilometri, fiind căminul coloniilor de păsări Gannet.

Dacă urcați traseul pitoresc de sud puteți să va delectați cu o priveliște grozavă a oceanului dar și cu păsările aflate în habitatul lor natural.

Nisip verde (Papakōlea Beach, Big Island of Hawaii)

Localizată în vârful Insulei Mari Hawaii, Papakōlea Beach este denumită în mod obișnuit "Green Sand Beach". Și există toate motivele pentru asta. Nisipul de aici este alcătuit din cristale mici măslinii, din cauza rocilor vulcanice rămase în conul lui Pu'u Mahana de 49,000 de ani, lângă apele Mahana Bay. Densitatea cristalelor măslinii le păstrează intacte, rezultatul fiind o masă de verde-măsliniu de-a lungul coastei.

Înotul este permis, însă valurile din coasta de sud sunt destul de puternice. Deși este tentant, aceasta este o modalitate neinspirată de a lua nisipul acasă.

Nisipi roșu (Red Beach, Santorini, Grecia)

Plaja Roșie din Santorini (denumită și Kokkini Beach) se află la baza unui deal gigant care se înalță lângă apele Mării Mediterane. Nisipul roșu este rezultatul unui amestec de fier negru și pietre vulcanice roșii, rămase în urma activității vulcanice a lui Thira, impresionantul vulcan, care a erupt și a conturat Santorini-ul în 1450 î.Hr.

Astăzi, plaja este foarte populară, dar puteți găsi șezlonguri pentru a evita să faceți plajă direct pe nisipul dur. Cel mai bun moment de vizitat plaja este dimineața devreme, nisipul încălzindu-se ulterior destul de tare în bataia razelor de soare.

Nisip roz (Pink Sand Beach, Harbour Island, Eleuthera, Bahamas)

Cu o lungime de 55 de kilometri, plaja roz își obține culoarea din miile de bucăți de coral, scoici și resturile de carbonat de calciu lăsate de foraminifera (o mică creatură marină cu carapace roșie și roz) care trăiește în recifurile de coral din jurul plajei.

Astfel de nisipuri roz se pot găsi și pe Insula Harbour din zona Atlanticului, de-a lungul Plajei Exuma Sound -- Lighthouse, Surfer's Beach, Winding Bay Beach și French Leave Beach fiind și ele renumite pentru același lucru.

Nisip mov (Pfeiffer Beach, Big Sur, California)

Ați auzit vreodată de nisip mov? Dacă te îndrepță spre coasta de nord a Plajei Pfeiffer Beach, poți observa bucăți de nisip în culori de mov și violet. Sursa lor sunt depozitele de cuarț și mangan granat, originare din apropierea dealurilor spălate de apele Pacificului. Nisipul violet este mai probabil observabil după furtunile din timpul iernii. Înotul nu este recomandat deoarece curenții sunt extrem de puternici, existând și roci foarte ascuțite pe mal, de culoare violet, care contribuie de asemenea la coloritul rar al zonei.

În articolul

Destinații "colorate" pentru iarna aceasta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x