FOTO! Buenos Aires - un oras al contrastelor

Publicat pe 12.07.2011 la 17:31

Buenos Aires este orasul capitala al Republicii Argentina si unul dintre cele mai importante orase din America Latina. Aici se gasesc birourile guvernamentale nationale, camerele legislative si puterea judiciara, fortele de paza si securitate, dar si corpurile diplomatice care pastreaza relatii cu tara.

Una dintre cele mai interesante atractii din Buenos Aires este arhitectura. Stilul sau reflecta influenta spaniarzilor, francezilor si italienilor. Orasul este impanzit de bulevarde, palate, spatii verzi, sute de sculpturi si numeroase biserici, toate integrate printre case, birouri, blocuri si cladiri de birouri.

Buenos Aires isi surprinde vizitatotorii prin contrastele sale, avand un mix de mai multe stiluri care sunt representative pentru marile orase ale lumii: elegant, galagios, cultural, iubitor de tango si discutii la cafea, de viata de noapte si de fotbal.

2011/07/12//327296-buenos-aires-3.jpg

Orasul Buenos Aires se gaseste in fata la Rio de la Plata, ocupa o suprafata de 200km² si este alcatuit din 47 de cartiere.

Majoritatea Portenos (cum mai sunt denumiti locuitorii orasului) sunt identificati prin intermediul cartierelor in care isi petrec cea mai mare parte din viata. Nu este un lucru obisnuit ca turistii sa viziteze toate aceste cartiere, pentru ca ele nu reprezinta atractii in sine, insa noua dintre ele concentreaza intr-adevar cateva puncte intere-sante pentru vizitatori: La Boca, San Telmo, Monserrat, Puerto Madero, San Nicolas, Retiro, Reco-leta, Palermo si Belgrano.

2011/07/12//327297-2004-09-29_buenos_aires_puerto_madero.jpg

Este usor sa te misti prin oras din moment ce este impartit in blocuri de 100 metri lungime si cu o suprafata de 10.000 metri patrati. Sunt numeroase bulevarde si strazi identificate prin nume de personalitati culturale, militare si politice ale tarii.

Districtul financiar, cunoscut si sub numele de "La City" sau "Microcentro" se gaseste intre Avenida Cordoba si Avenida de Mayo si intre Avenida 9 de Julio si Avenida Paseo Colon; zonele turistice ale orasului se gasesc in cartierele de langa centru si se numesc: Recoleta, Palermo, La Boca, San Telmo si Puerto Madero.

Foto: buenosairestourism.net

În articolul

FOTO! Buenos Aires - un oras al contrastelor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x