FOTO! Europa: locuri pe care trebuie să le vizitezi înainte să dispară

Publicat pe 12.11.2013 la 14:04 Actualizat pe 12.11.2013 la 15:25

Planeta noastră este într-o continuă schimbare și deși acest proces nu este unul nou, rapiditatea cu care se petrec anumite lucruri este de-a dreptul uimitoare. De exemplu anumite locuri din lume ar putea dispărea în câțiva ani din cauza încălzirii globale. Câteva dintre ele sunt chiar în Europa, de aceea, dacă vrei să te mai bucuri de ele, acum este momentul să le vizitezi:

Veneția, Italia

De secole, cele 118 insulițe care formează orașul Veneția se scufundă câte puțin. Dar faptul că și nivelul apei este în creștere ar putea însemna că ele nu vor exista pentru mult timp.

Alpii europeni

Ai visat vreodată cum ar fi să schiezi pe cele mai înalte creste de munte? Atunci cumpără-ți un bilet de avion și cocoțează-te într-o gondolă cât de curând cu putință. Alpii sunt la o altitudine mai scăzută decât alte lanțuri muntoase și sunt mult mai susceptibili la potențialele efecte negative ale încălzirii globale. Temperaturile din această regiune cresc de două ori mai repede decât la nivel global. Conform unelor estimări, stratul de gheață ar putea să dispară până în 2050.

Podgoriile franceze

Dacă îți place vinul franțuzesc, atunci poate ar trebui să îți pui câteva sticle deoparte. Temperaturile în creștere afectează regiunile cunoscute pentru tradițiile lor viticole. Bordeaux ar putea fi curând doar numele unui tip de vin ce nu se va mai găsi. Strugurii sunt foarte sensibili la schimbările de climă și orice creștere de temperatură le poate fi dăunătoare. Astfel, varietăți de vin care există de secole, ar putea pur și simplu să dispară.

Zahara de la Sierra, Spania

Acest mic orășel cuibărit între dealurile Andaluziei este cunoscut pentru munții săi verzi, pășunile cu iarbă moale și grădinile de măslini. Se estimează că temperaturile vor crește destul de mult în Andaluzia, la fel ca și nivelul precipitațiilor, ceea ce va distruge mult din frumusețea naturală a acestei regiuni.

Foto: miriadna.com, velvetescape.com, telegraph.co.uk, einat-and-ayal.com


În articolul

FOTO! Europa: locuri pe care trebuie să le vizitezi înainte să dispară

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2024. Gemenii au de dus o conversație importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Călin a plecat din România în 2000 la cules de căpşuni în Spania. Azi are 6 hectare de teren şi după o campanie reuşeşte să strângă chiar şi 40.000 de euro
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Catine
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
useit.ro
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Spynews
Crimă oribilă în Capitală, comisă de un băiat în vârstă de 16 ani şi amicul său. Au omorât un om în bătaie, în Crângași: "I-au dat cu bâta"
DeParinti
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
MediCOOL
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
HelloTaste
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
x