FOTO! Muntenegru: incursiune pe Coasta Adriaticii

Publicat pe 31.05.2011 la 20:06 Actualizat pe 31.05.2011 la 20:08

Daca esti iubitor de natura, daca iti doresti sa faci plaja sau sa inoti, daca esti pasionat de sporturi acvatice sau iti place sa descoperi istoria si cultura locurilor, cu siguranta o vacanta in Muntenegru va fi o incantare.


Muntenegru este, fara indoiala, una dintre frumusetile Balcanilor si a devenit extrem de atractiv pentru cine doreste o vacanta completa. Muntii cu paduri de pin, apa cristalina, plajele imbietoare, lacurile idilice, orasele medievale, vestigiile antice, toate au transformat acest loc intr-unul ideal pentru relaxare.

Un concediu ideal

2011/05/31//297273-montenegro_budva.jpg

Budva este una dintre cele mai vechi asezari de pe Coasta Adriaticii. Renumita printre turisti, acesta isi trage numele din tragediile lui Sofocle. Se spune ca fiul regelui fenician Agenor, Cadmus, fiind exilat din Teba, a sosit in Budva cu o pereche de boi, animale care, se pare, au influentat numele localitatii.

Trecutul istoric al localitatii il vei gasi in Orasul Vechi si este bine reprezentat de fortareata orasului, numita si „Citadela" (dateaza din secolul al IX-lea), Muzeul din Budva si, nu in ultimul rand, Biserica Sf. Sava ale carei fresce dateaza din secolul al II-lea.

Aflata in apropiere, statiunea Becici te imbie cu plaje cu nisip fin, sporturi nautice, dar si cu petrecerea unor momente de relaxare la cafenelele si restaurantele de pe promenada. Plaja lunga de doi kilometri, coasta strajuita de dealuri impadurite, vinurile parfumate servite alaturi de gustari traditionale asigura ingredientele unei vacante reusite.

Ospitalitate, cuvantul de ordine

2011/05/31//297255-herceg_novi2.jpg

Herceg Novi este unul dintre cele mai tinere orase de pe Coasta Adriaticii, Novi insemnand Nou. Specifici zonei sunt copacii de mimoza, vegetatia luxurianta, arhitectura veche si cetatile sale, dar, cel mai frumos este modul in care localnicii isi prezinta asezarea: „Exista orase mult mai vechi decat Herceg-Novi. Exista locuri mai frumoase si mai luxoase. Exista orase dupa care tanjim, ca dupa ceva indepartat, de neatins... Dar niciun oras nu te va face sa te simti bine-venit asa cum reuseste Herceg- Novi."


Adiere medievala

2011/05/31//297260-kotor_stari_grad_6.jpg

Kotor este cea mai mare asezare medievala din Muntenegru, iar datorita frumusetii sale a fost denumita „Mireasa Adriaticii" sau „Venetia Nordului". Stradutele inguste, presarate cu monumente medievale incrustate cu ornamente descriu insemnele epocilor apuse. Bazilica crestina descoperita sub biserica Sf. Marija Koledjate dateaza din secolul al VI-lea. In secolul al XI-lea, Kotor avea deja un protector: Sf. Tripun, in cinstea caruia a fost construita catedrala care a devenit simbol al orasului.


Un loc de poveste

2011/05/31//297266-50448_7.jpg

Sveti Stefan este mai bine de 40 de ani o statiune cu renume a Muntenegrului. Un fost satuc ai carui locuitori traiau din pescuit si cultivarea maslinelor a devenit un loc preferat de oameni politici, staruri si sportivi celebri. Istmul care leaga tarmul de aleea de promenada si cele trei biserici - Sf. Stefan, care a dat numele insulitei, Biserica Alexander Nevski si, cea mai mica dintre ele, asezata la intrarea in oras, inchinata „Schimbarii la Fata" - dau acestui loc o imagine de basm.


Cat ne costa

Pretul unui sejur de sapte zile este cuprins intre 200 si 350 euro de persoana. Include cazarea si doua mese pe zi. O noapte de cazare costa intre 20 si 70 euro de persoana.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: bestofboka.com, in-booking.com

În articolul

FOTO! Muntenegru: incursiune pe Coasta Adriaticii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x