Halloween la castelul Bran, intre modernitate si traditie

Publicat pe 29.10.2010 la 16:33 Actualizat pe 29.10.2010 la 19:30

Castelul Bran va fi, timp de doua zile, cuprins de frenezia sarbatorii de Halloween. Sambata, 30 octombrie, va fi singura noapte din an cand cheile se vor rasuci singure in usi, dezvaluind castelul cautatorilor de comori si iubitorilor de mistere.

Treasure Hunt se va desfasura intre orele 20:00 si 3:00 si va fi, cu siguranta, pentru prima data cand la Castelul Bran turistii vor vizita singuri castelul, impartiti in grupuri de patru pana la 15 persoane.

Programul se va desfasura sub forma unui concurs intre echipe, fiecare membru primind de la un trainer o foaie cu intrebari ce vor fi punctate.

Una dintre acestea va suna asa: „Daca doriti sa treceti din camera bidermeyer in camera Regelui Ferdinand, cat veti calatori in timp?"


Echipele se vor „lupta" pentru a acumula cat mai multe puncte, astfel putand castiga premiile puse in joc de organizatori.

Duminica, 31 octombrie, va fi noaptea misterelor (intre orele 20:00 si 3:00) in tainitele Castelului Bran. Dansul ielelor, muzica tenebrelor si bautura sangerie de la castel sunt piesele de rezistenta ale petrecerii, iar gazda noptii va fi chiar...Contele.

Duminica noaptea se vor deschide pentru turisti, spatii ce n-au mai fost vizitate pana acum: „Mai putin turnul principal, celelalte trei vor fi deschise", spun organizatorii.

Tot in aceasta noapte intra in circuit si temnita Castelului Bran, aici fiind amplasat un bar, unde turistii (care au implinit 18 ani!) vor primi o bautura preparata din votca neagra (comandata special din Anglia), combinata cu un sirop rosu, rezultatul fiind un cocteil „letal" jumatate rosu, jumatate negru.

Tot duminica va fi premeiat si cel mai reusit costum de vampir. Tarifele vor fi, pentru fiecare din cele doua seri de distractie, de 40 de lei pentru adulti si 20 de lei pentru elevi si studenti.

2010/10/29//134791-bran-castle-1.jpg


Festivalul raciturilor

Daca va e teama de vampiri puteti sa ii puneti pe fuga savurand o delicioasa piftie asezonata cu usturoi. Vedeta Festivalului Raciturilor va fi si de aceasta data traditionala piftie de porc, insa nu vor lipsi nici piftiile de curcan sau de peste in vase de lut sau sticla.

Prezentata in premiera la editia de anul trecut a festivalului, piftia in coaja de dovleac este asteptata sa revina in forta si anul acesta.

„Cea mai buna piftie" si „Cel mai frumos costum national vechi" vor fi premiate in acest week-end la Festivalul Raciturilor, care are loc la Pestisani, in judetul Gorj. Turistii cazati la pensiunile din Pestisani vor fi tratati cu sarmale, piftie, berbecut la protap si multe alte bunatati.

Citeste si Jurnalul National!
Foto: www.flickr.com

În articolul

Halloween la castelul Bran, intre modernitate si traditie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 15 martie 2025. Taurii trebuie să nu mai fie atât de analitici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 17 martie - 14 aprilie 2025. Se răceşte în toată țara. Revine iarna, cu ninsori, viscol și strat nou de zăpadă la munte
a1.ro
Regretă Gabriela Cristea că a renunțat la televiziune? Ce a spus despre revenirea pe micile ecrane ale publicului
HelloTaste.ro
Paste carbonara fără smântână. Rețeta simplă care te va cuceri
Catine
3 zodii vor avea parte de fericire în martie 2025. Ce spun astrele
useit.ro
Funcția Google Maps care te ajută să îți găsești mașina dacă ai uitat unde ai parcat. Cum funcționează
as.ro
Ce pensie poate avea românul care aşteaptă încă milionul de euro! „Eu mai am o speranţă”
MediCOOL
Leacuri bătrânești pentru anxietate. Tratamente naturiste care previn atacurile de panică
Spynews
Eclipsă de Lună în Fecioară, în noaptea dintre 13 martie și 14 martie! Patru zodii vor fi cele mai afectate
DeParinti
Trucuri pentru a-ți face copilul să se miște mai mult. Care sunt sfaturile specialiștilor în parenting
MediCOOL
Când e bine să faci duș, dimineața sau seara? Ce recomandări fac medicii
HelloTaste
Huevos rotos. Rețeta unui preparat atât de simplu, dar foarte gustos
x