Insulele Azore sau Paradisul Negru, atractia vulcanica a Portugaliei

Publicat pe 03.09.2012 la 11:33 Actualizat pe 03.09.2012 la 12:16

In mijlocul Oceanului Atlantic, la mare distanta de Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, se afla un grup de insule care satisface pe deplin visul cautatorilor de peisaje mirifice, de liniste si de relaxare. Azorele sunt destinatia ideala pentru cei care cauta natura intacta, lume rurala si lucruri elementare.

Exista in Azore 50 de specii endemice de plante, tot aici se gasesc singurele plantatii de ceai si ananas din Europa , iar Portugalia se bucura de un pisc de peste 2.300 de metri, inexistent in partea sa continentala.

Peisajul locului este dominat de vegetatie luxurianta, dealuri domoale, lacuri incastrate in cratere inactive de vulcan, pajisti abundente, sate traditionale si orase istorice. Localnicii sunt foarte credinciosi si acest aspect este foarte vizibil prin numarul mare de biserici baroce sculptate in bazalt, capelele in culori tipatoare si numeroasele festas prin care sunt slujite obiceiurile si credinta. Din cauza originii lor vulcanice, Azorele ofera iubitorilor soarelui plaje cu nisip negru, ceea ce poate crea un disconfort vizual destul de evident.

„Cand te gandesti la Azore, prima oara te duce gandul la un loc exotic. Nu este chiar asa. Verdele este pretutindeni, din cauza climei si, nu de putine ori, vezi vite lasate libere pe pajisti. E tare ciudat sa vezi plajele acelea negre, ce par la prima vedere neospitaliere. Insa pentru mine, atractia principala din Azore au constituit-o conurile vulcanice. Exista un loc numit Lagoa das Furnas, unde se afla izvoare calde si niste cazane de noroi fierbinte. Localnicii pregatesc mancarea in cuptoare amplasate in pamant. Am servit o specialitate numita cozido, adica legume si carne de pui, vita si porc fierte in acele cuptoare”, povesteste Angela Dumitru, manager al unei companii de distributie.

In legatura cu Azore s-au creat de-a lungul timpului cateva legende, iar numele provine de la o greseala. Marinarii ajunsi aici in secolul al XV-lea au confundat vulturii, aflati in numar mare in arhipelag, cu soimii, azores, si au numit insulele Azore, dupa numele pasarii inchipuite. S-a crezut apoi ca locul e o relicva a fostei Atlantide a lui Platon, intrucat respecta indicatia geografica „dincolo de coloanele lui Hercule”, adica stramtoarea Gibraltar.

Citeste restul articolului pe Income Magazine!

sursa foto: hepta.ro, portugal-transfers.com

În articolul

Insulele Azore sau Paradisul Negru, atractia vulcanica a Portugaliei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x