Insulele Azore sau Paradisul Negru, atractia vulcanica a Portugaliei

Publicat pe 03.09.2012 la 11:33 Actualizat pe 03.09.2012 la 12:16

In mijlocul Oceanului Atlantic, la mare distanta de Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, se afla un grup de insule care satisface pe deplin visul cautatorilor de peisaje mirifice, de liniste si de relaxare. Azorele sunt destinatia ideala pentru cei care cauta natura intacta, lume rurala si lucruri elementare.

Exista in Azore 50 de specii endemice de plante, tot aici se gasesc singurele plantatii de ceai si ananas din Europa , iar Portugalia se bucura de un pisc de peste 2.300 de metri, inexistent in partea sa continentala.

Peisajul locului este dominat de vegetatie luxurianta, dealuri domoale, lacuri incastrate in cratere inactive de vulcan, pajisti abundente, sate traditionale si orase istorice. Localnicii sunt foarte credinciosi si acest aspect este foarte vizibil prin numarul mare de biserici baroce sculptate in bazalt, capelele in culori tipatoare si numeroasele festas prin care sunt slujite obiceiurile si credinta. Din cauza originii lor vulcanice, Azorele ofera iubitorilor soarelui plaje cu nisip negru, ceea ce poate crea un disconfort vizual destul de evident.

„Cand te gandesti la Azore, prima oara te duce gandul la un loc exotic. Nu este chiar asa. Verdele este pretutindeni, din cauza climei si, nu de putine ori, vezi vite lasate libere pe pajisti. E tare ciudat sa vezi plajele acelea negre, ce par la prima vedere neospitaliere. Insa pentru mine, atractia principala din Azore au constituit-o conurile vulcanice. Exista un loc numit Lagoa das Furnas, unde se afla izvoare calde si niste cazane de noroi fierbinte. Localnicii pregatesc mancarea in cuptoare amplasate in pamant. Am servit o specialitate numita cozido, adica legume si carne de pui, vita si porc fierte in acele cuptoare”, povesteste Angela Dumitru, manager al unei companii de distributie.

In legatura cu Azore s-au creat de-a lungul timpului cateva legende, iar numele provine de la o greseala. Marinarii ajunsi aici in secolul al XV-lea au confundat vulturii, aflati in numar mare in arhipelag, cu soimii, azores, si au numit insulele Azore, dupa numele pasarii inchipuite. S-a crezut apoi ca locul e o relicva a fostei Atlantide a lui Platon, intrucat respecta indicatia geografica „dincolo de coloanele lui Hercule”, adica stramtoarea Gibraltar.

Citeste restul articolului pe Income Magazine!

sursa foto: hepta.ro, portugal-transfers.com

În articolul

Insulele Azore sau Paradisul Negru, atractia vulcanica a Portugaliei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 aprilie 2025. Gemenii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Aer polar peste România. Iarna se reîntoarce în forță cu răcire accentuată, ploi, lapoviță şi ninsori, inclusiv în Bucureşti
a1.ro
Cine este și cum arată soțul Alinei Chivulescu. Dan Chișu este guest star în Iubire cu parfum de lavandă
HelloTaste.ro
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Catine
Estonian Kringel, împletitura dulce și aromată a Estoniei
useit.ro
Funcția ChatGPT care a atras 1 milion de utilizatori într-o singură oră. Pentru ce opțiune există o „cerere biblică”
as.ro
Ce avere are magnatul român cu o poveste de viaţă impresionantă. Cum a reuşit să-şi câştige primii bani
MediCOOL
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
HelloTaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
close
x