Les Deux Alpes - locul in care poti schia pe un ghetar

Publicat pe 15.10.2010 la 14:13

Cum este sa schiezi la o altitudine atat de mare, incat ai impresia ca poti atinge cu mana sau cu schiurile cerul? Daca sunteti curiosi, indrazniti sa experimentati fascinantul Les Deux Alpes, o statiune din Alpii francezi, care va poate oferi cea mai frumoasa si completa vacanta.

Si asta pentru ca este o statiune mare, cu numeroase mijloace de divertisment, chiar si pentru cei care nu au venit doar sa schieze. Iata doar cateva date care va vor starni interesul: cel mai mare ghetar schiabil din Europa, partii de schi pentru toate nivelurile, cu o lungime totala de 225 kilometri, un ghetar aflat la 3 600 metri altitudine, un parc exceptional pentru amatorii de sporturi de iarna, restaurante si baruri primitoare, care servesc preparate traditionale franceze, multe magazine si programe turistice ce se adapteaza fiecarui turist in parte.


PUNCT DE PORNIRE

Ca sa ajungeti la Les Deux Alpes, cel mai usor ar fi sa apelati la o cursa aviatica (merita sa luati in considerare si varianta low cost) pana la Grenoble. De aici, mai aveti de strabatut mai putin de 100 de kilometri si puteti opta pentru un autobuz care face transferul intre cele doua localitati la tariful de aproximativ 70 de euro (dus- intors). Bineinteles ca cel mai simplu ar fi sa vizitati o agentie de turism care va va oferi preturi imbatabile pentru o saptamana de schi.

Cazarea se poate face in apartamente (complet dotate, astfel incat sunt ideale pentru familiile care vor sa se autogospodareasca), case de vacanta, pensiuni si hoteluri. Aceasta din urma este varianta cea mai scumpa, dar trebuie sa luati in calcul posibilitatea de a va relaxa in piscina cu apa termala sau de a petrece cateva ore la Spa. In acelasi timp, restaurantele hotelurilor sunt dintre cele mai rafinate, unul dintre ele avand o stea Michelin.

PARTII PENTRU TOATE SCHIURILE

Sezonul de schi incepe la data de 27 noiembrie si se incheie la sfarsitul lunii aprilie. In toata aceasta perioada zapada este garantata (in timpul noptii, cele 200 de tunuri de zapada intra in functiune, creand senzatia unei ninsori ireale), iar sistemele care previn avalansele fac sigur zborul pe partii. In acelasi timp, acesul la cele 93 de partii (23 verzi, 43 albastre, 16 rosii si 11 negre) se face prin intermediul schi lifturilor, gondolelor, telescaunelor, tele schiurilor sau funicularului (acesta ajunge pana la ghetar).

Numarul acestora este atat de mare incat posibilitatea de a sta la coada este minima. La baza partiilor se afla restaurante care servesc mancaruri create special pentru a-i revigora pe turisti, astfel incat ei sa porneasca din nou pe partii pana la lasarea serii. Alte opt restaurante sunt situate la peste 3 000 de metri, altitudine de unde pot fi observate cele mai semete creste ale Alpilor.

INEDIT ALB

Cei care ajung la altitudinea de 3 400 de metri pot intra in maruntaiele unui ghetar, admirand sculpturile din gheata ce impodobesc galeriile. Tariful de intrare este de doar 4 euro. O plimbare pe ghetar cu un crawler, strabatand o mare de gheata, costa nu mai putin de 7 euro de persona (se accepta grupuri de 12 persoane). Aceeasi mare de gheata poate fi survolata cu elicopterul pentru 65 de euro. Amatorilor de adrenalina le este pus la dispozitie un parc special amenajat cu rampe, obstacole si partii extrem de rapide, pe masura celor care stapanesc foarte bine sporturile de iarna.

La lasarea serii, turistii au parte de alte distractii: schi pe o partie dotata cu nocturna, plimbare cu rachetele pana la cabanele aflate in imediata apropiere (oaspetii sunt asteptati cu jeniper- un lichior pe baza de ienupar - si vor manca in jurul focului), patinoar, sauna, piscina, dar si discoteci deschise cu mult dupa miezul noptii.

PRETUL DISTRACTIEI

Incepatorii pot urma cursurile scolii de schi din Les Deux Alpes, una dintre cele mai mari din Franta. Monitorii de schi se ocupa chiar si de catre cei mai mici schiori sau ii pot insoti pe cei care vor sa se aventureze pe partii mai dificile. De asemenea, exista numeroase centre care inchiriaza echipamente de schi de cea mai buna calitate, adaptate cerintelor fiecarui turist in parte.

Pentru un schi pass valabil 6 zile tariful este de 189 de euro de persoana. Exista insa si oferte personalizate care cuprind un numar de zile neconsecutive, acces la patinoar sau parc. Spre exemplu, pentru o familie de patru persoane (doi adulti si doi copii) un schi pass valabil 6 zile ajunge la 600 de euro, o economie considerabila la buget.

Les Deux Alpes este vizitat de turisti si in timpul verii, putandu-se face drumetii pe munte, mountain bike, parapanta, dar si schi pe ghetar (la altitudinea de peste 2 800 de metri unde este zapada tot timpul anului). Daca va propuneti sa ajungeti in mijlocul Alpilor iarna aceasta, trebuie sa stiti ca la Les 2 Alpes se organizeaza trei evenimente importante: Rock on Snowboard Tour (24-25 octombrie), The 2 Alpes Powerweek (10-15 ianuarie) si The Junior Foliz (12-16 aprilie).

Agentiile din Romania ofera cazare in apartamente de trei stele, foarte moderne, complet utilate, situate in centrul statiunii, foarte aproape de partii. Pentru doua persoane tariful este in jurul sumei de 400 euro (6 nopti), iar pentru patru persoane - 630 euro. In acest pret nu sunt incluse mesele si nici transportul.

citeste si Jurnalul National

foto: science.uva.n

În articolul

Les Deux Alpes - locul in care poti schia pe un ghetar

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x