Megeve - locul din inima Alpilor

Publicat pe 12.10.2010 la 01:56

Megève este statiunea din Alpii Francezi de care te indragostesti la prima vedere, astfel incat nu este neobisnuit sa o consideri cea mai frumoasa din lume. Iar daca ajungi aici in preajma Craciunului, imaginea este cu atat mai impresionanta.

Case extrem de cochete, stradute mici, luminate feeric, restaurante sau patiserii de unde te ademeneste arome placute de ciocolata, cafea si scortisoara. Piete in mijlocul carora se afla brazi de Craciun impodobiti cu ornamente luxuriante, chiar si cristale Swarowski.

LOCALIZARE

Megève se afla foarte aproape de Mont Blanc, la numai 45 de minute distanta de Chamonix (cea mai veche statiune franceza, de unde puteti urca cu o telecabina pana la Aiquille du Midi- 3842 metri altitudine - pentru a avea in fata ochilor panorama celor mai inalte varfuri din Alpi, inclusiv Mont Blanc) si o ora de orasul elevetian Geneva.

Dezvoltarea acestei asezari este datorata familiei Rothschild, care obisnuia sa vina aici in fiecare iarna pentru schi, construind in cele din urma si un hotel de prestigiu. Megève este vizitat si in prezent de celebritati si posesori de averi impresionante.

ATRACTII TURISTICE

Dar cu ce sunt tentati turistii? Un domeniu schiabil - "Domaine Évasion Mont Blanc" (cuprinde statiunile Megève, Saint-Gervais-les-Bains, Combloux, La Giettaz, Les Contamines-Montjoie si Saint-Nicolas-de-Véroce) ce presupune 219 partii (38 verzi, 65 albastre, 82 rosii, 34 negre), un total de 445 kilometri, fiind printre cele mai bune din Europa.

Pentru un schi pass valabil sase zile un adult va plati 180 de euro, iar un copil 140 de euro. 111 echipamente de transport pe cablu urca schiorii catre partii. Scoala de schi din Megève ofera pentru incepatori lectii de schi (pentru una sau doua persoane), cu instructori experimentati, la tarifele de 80 de euro pe ora.

In plus, domeniul schiabil ofera 18 trasee de schi fond prin padure si pe platouri alpine (77 de euro pretul unui schi pass pentru o zi), posibilitatea de a porni la drum cu saniile trase de caini ca si cum ati fi pe taramul zapezilor vesnice de la Polul Nord, o plimbare cu elicopterul survoland Mont Blanc si domeniul schiabil (190 euro de persoana).

Nu trebuie omis patinoarul din Megève care a gazduit primele trei editii ale Campionatului Mondial de Patinaj pentru Juniori, dar si doua evenimente anuale ce atrag numerosi participanti: "Megève Polo Masters" si "Snow Golf Cup", ambele desfasurandu-se pe zapada.

PENTRU ADULTI SI COPII

In timpul sezonului cald este deschis Cote 2 000 Adventure, un parc special creat pentru familiile cu copii, in care acestea vor avea parte de senzatii tari in padure: tiroliana, poduri suspendate in copaci, trasee dificile, jocuri de orientare.

Accesul se face contra unui tarif de 25 de euro (adult), 17 euro (copil). De asemenea, se pot face drumetii in natura, mountain bike sau zbor cu parapanta. De-a lungul intregului an, turistii pot urma tratamente Spa, se pot relaxa in piscine, saune sau pot petrece o seara la bowling cu prieteni.

Cat despre cazare, ofertele sunt variate, putandu-se opta intre apartamente de doaua stele complet utilate (134 euro de persoana, doua nopti), cabane (136 euro de persoana, doua nopti, cu micul dejun inclus), hotel de trei stele (172 de euro de persoana, doua nopti) sau patru stele (223 de euro de persoana, doua nopti), toate aceste oferte avand incluse si sedinte de Spa.

citeste si Jurnalul National

foto: rentchaletmegeve.com

În articolul

Megeve - locul din inima Alpilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x