MISTER: Să existe oare un alt Pământ în interiorul Pământului?

Publicat pe 17.06.2014 la 09:06 Actualizat pe 17.06.2014 la 12:19

O echipă de oameni de știință de la Harvard sunt de părere că rămășițele unui Pământ vechi, ce datează din cele mai vechi timpuri, se află încă în mantaua Pământului nostru pe care trăim astăzi


O echipă de oameni de știință de la Harvard sunt de părere că rămășițele unui Pământ vechi, ce datează din cele mai vechi timpuri, se află încă în mantaua Pământului nostru pe care trăim astăzi.

Echipa consideră ca un raport izotopic inexplicabil în interiorul Pământului ar putea fi semnul unui material rezultat în urma coliziunii Pământului cu un corp străin , ce a dus la crearea lunii. Acest lucru ar putea fi ecou al unui Pământ vechi care a existat în urmă cu 4,5 miliarde de ani.

Teoria curenta este susținută și de faptul că Luna s-a format în urmă cu 4.5 miliarde ani, când Pământul s-a ciocnit cu o masă de mărimea lui Marte, numit "Theia." Această teorie afirmă că, în mare parte, căldura generată de coliziune ar fi topit întreaga planetă, dar înainte unele resturi s-au desprins și au creat Luna.

Dar acum, echipa de la Harvard, condusă de profesor asociat Sujoy Mukhopadhyay, crede că a găsit dovezi pentru a susține că doar o parte a Pământului s-a topit și că o parte veche încă există în mantaua Pământului.

Potrivit cercetătorilor: "energia eliberată de impact între Pământ și Theia ar fi fost foarte mare, suficientă pentru a topi întreaga planetă. Dar noi credem că energia de impact nu a fost distribuită uniform de-a lungul Pamantului antic. Aceasta înseamnă că o parte importantă a emisferei afectată, probabil ar fi fost complet vaporizată, dar emisfera opusa ar fi fost protejată parțial, și nu ar fi fost supusă topire completă."

Constatările echipei de la Harvard coincid cu rezultatele unei echipe germane ce susține teoria că Luna s-a format în urmă cu 4.5 miliarde ani, după o coliziune catastrofală, cu o planetă de dimensiuni uriașe.

Atât specialiștii de la Harvard cât și echipele germane au prezentat concluziile studiilor la Conferința de Geochimie Goldschmidt în California, în această săptămână.

În articolul

MISTER: Să existe oare un alt Pământ în interiorul Pământului?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x