O euforie de culori și lumini: Prima expoziție digitală de fluturi, la Muzeul Grigore Antipa

Publicat pe 28.11.2013 la 11:30 Actualizat pe 28.11.2013 la 12:16

S-a lansat prima expoziție digitalizată permanentă de fluturi, la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa prin care publicul larg va putea avea acces, via tehnologia Samsung, la o selecție unicat de fluturi și exponate rare.

Prin intermediul a trei display-uri Samsung este expusă, în versiune digitală, o colecție de 32 de fluturi rari, originari din arhipelagul filipinez, sudul Asiei sau Columbia. Acest mod de expunere le permite vizitatorilor să observe detalii care nu ar fi accesibile cu ochiul liber. Totodată, expoziția permanentă de fluturi de la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa include atât zone de informare, cât și o zonă interactivă, de creație, prin care vizitatorii își pot crea proprii fluturi. Ulterior, aceștia pot exporta imaginea creată pe e-mail, pentru a o imprima pe obiectele preferate: pe insignă, umbrelă, tricouri, etc.

Printre exemplarele rare expuse se numără „Papilio elwesi Leech Specie”, o specie răspândită în câteva regiuni muntoase şi relativ greu accesibile din sudul și sud-vestul Chinei sau „Lamproptera meges Zinken-Sommer”, specie diurnă răspândită în sud-estul Asiei, din nord-estul Indiei până în sudul Chinei, Vietnam, Laos, Cambogia, Indonezia şi Filipine.

Pe lângă colecția de fluturi rari, în sala de paleontologie a fost creat un cadru pentru realitate augmentată, unde fiecare se poate transpune în lumea dinozaurilor. În acest fel, vizitatorii se vor simți mai aproape de o lume care nu mai există astăzi, tot prin intermediul tehnologiei.

Pentru digitalizarea colecției, Samsung România a pus la dispoziția Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa 8 tablete GALAXY Note 10.1, 6 Smart TV-uri de 55 inch, un Smart TV de 65 inch și un Smart TV de 40 inch.

„Samsung, la nivel global, se implică în proiecte de modernizare și digitalizare a unor importante instituții culturale. Rolul nostru este de a facilita, prin intermediul device-urilor de top, un mod de cunoaștere mai aprofundat și interactiv, care ne invită totodată să experimentăm și să creăm”, declară Mihaela Stănoiu, Marketing Manager în cadrul Samsung Electronics România.

Acesta reprezintă doar primul pas al colaborării dintre Samsung Electronics România şi Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa. Şi în perioada următoare publicul va avea ocazia să vizualizeze colecții la care nu are acces în mod obișnuit.

În articolul

O euforie de culori și lumini: Prima expoziție digitală de fluturi, la Muzeul Grigore Antipa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x