O incursiune culinara prin Grecia

Publicat pe 23.05.2011 la 22:18 Actualizat pe 23.05.2011 la 22:22

Cei de la Good Food ne ofera un ghid culinar al uneia dintre cele mai populare destinatii mediteraneene: Grecia: "Amintirile mele grecesti se vor lega intotdeauna nu de Acropole, ci de tavernele mici si umbrite de pe malul marii, de insulele pline de maslini si de brutariile ademenitoare de pe stradute ascunse.

Mancarea greceasca, multumita unui climat mediteraneean si marii care inconjoara tara, inseamna o varietate larga, pentru gusturile celui mai pretentios gurmand: peste proaspat, carne de miel si de iepure, o bogatie de legume si fructe, precum si cereale completate de cantitati copioase de ulei de masline si ierburi aromatice.

Felurile de mancare variaza de la gratare simple la bunatati coapte ca pastisio (budinca de paste), moussaka si stifado (tocana). Pe de alta parte, exista si nenumarate feluri de dulciuri si produse de patiserie, iar toate mesele sunt precedate de ouzo, o bautura cu aroma de anason, ce capata un aspect laptos odata ce-o combini cu gheata. De asemenea, nu ocoli vinurile cretane sau pe cele din Santorini, unde strugurii au fost bine copti sub soarele arzator. Si, desigur, berea Mythos.

Ghidul Good Food in Grecia

Cazare

AVA Hotels Athens este cel mai bine cotat loc unde ai putea sta in Atena, potrivit utilizatorilor site-ului TripAdvisor.com. O camera dubla costa 230 de euro pe noapte, iar cele mai bune servicii hoteliere din Santorini le vei gasi la Anastasis Apartments, cu preturi intre 180 si 315 euro, in functie de perioada sezonului.

Mancare

Sfatul meu atunci cand vrei sa incerci mancarea greceasca e sa ochesti un restaurant frecventat de localnici si sa comanzi multe farfurii cu meze - portii mici de mancare care pot fi servite alaturi de ouzo sau tsipouro facut in casa.

Nu uita de pitta si nu rata nici macar unul din numeroasele feluri de mancare gatite in foi de placinta: kotopita (cu pui), spanakotyropita (cu spanac sau branza), hortopita (cu legume) sau kreatopita (cu carne, de obicei tocata). La sfarsit de masa, ca experienta sa fie completa, e obligatoriu sa incerci cateva din deserturile traditionale aromate si indulcite cu miere.

Transport

Poti pleca cu masina spre Grecia. Desigur, daca vrei sa ajungi pe o insula, vei lua feribotul. Daca alegi avionul, exista curse Tarom, Aegean Airlines si Blue Air, precum si charterele agentiilor de turism.

Decodeaza meniul:

BOUREKI - placinta cu branza sau legume;

DOLMATES - sarmale;

KOULOURAKIA - prajituri cu unt sau ulei de masline;

LOUKOUMI - desert asemanator rahatului turcesc;

SOUVLAKI - frigarui;

SAGANAKI - branza prajita."

Citeste si Good Food Romania!

Foto: travelglobep.com

În articolul

O incursiune culinara prin Grecia

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x