Orasul caruia ii spui "acasa"

Publicat pe 05.10.2010 la 19:10 Actualizat pe 05.10.2010 la 19:29

Care este orasul care iti place cel mai mult? Cel in care te vezi locuind pentru tot restul vietii? Este cel in care te afli cum, intr-un apartament in care te trezesti zilnic si din care pleci pe aceeasi ruta spre munca? Orasul in care ai prietenii de suflet si cafeneaua preferata? Sau este altul, pe care l-ai vizitat sau inca speri sa il vezi si in care te imaginezi cu adevarat multumit?

Un oras linistit

Daca un oras sigur e ceea ce cauti, Luxemburg e locul in care ar trebui sa te muti. O tara atat de mica nu putea sa aiba decat o capitala bine supravegheta, insa orasul liliputan are destul de multe de oferit, in ciuda suprafetei sale mici.

Centrul Vechi este inclus in Patrimoniul Mondial Unesco, iar faptul ca orasul este situat la confluenta a doua rauri il face sa fie unic in intreaga Europa.

Plin de muzee, hoteluri cu atmosfera si restaurante imbietoare, se gasesc destul lucruri pentru a tine ocupat si cel mai exigent vizitator.

2010/10/04//119722-vianden2.jpg

Locatia sa strategica il plaseaza la o rascruce importanta a Europei, ceea ce inseamna ca vei gasi aici o retea densa de castele fortificate, unice in lume. Trebuie doar sa il alegi pe cel care iti place cel mai mult, insa fara indoiala cel mai frumos este Viaden. Construit in secolul 11, a cazut la un moment dat in ruina, dar a fost restaurat, iar acum sta mandru pe o stanca, dominand orasul mic pe care il priveste.

Un oras artistic

Fara indoiala ca arta respira in largul ei in Barcelona, orasul vis al lui Gaudi, construit din forme fluide de cladiri ce se inca se inalta ireal, din muzica ce umple strazile zi si noapte.

2010/10/04//119732-las-ramblas-de-barcelona.jpg

O plimbare pe Las Ramblas te face sa simti viata vibranta a unui oras mare si colorat, intesat de turisti si localnici deopotriva, care se amesteca si se asaza intr-un tablou catalan. Iti va placea sunetul limbii de care sunt atat de mandri, parcul Guell, La Sagrada Familia, Muzeul lui Dali, dar mai ales spiritul orasului.

Si ca sa fie complet, plaja Barcelonei te imbie la zile molatice de vara.

Un oras pe o insula

Las Palmas este orasul celor care cauta primavara eterna. Situat pe o insula mica, cu un nisip care iti incalzeste talpile chiar si iarna, orasul este reprezentarea frumusetii naturale si a linistii in timpul zilei, si a unei vieti spumoase de noapte.

2010/10/04//120119-las_palmas.jpg

Petrecerile sunt dese si tin pana in zori, caci spaniolilor le place sa petreaca, incepand cu ocaziile mici, pana la carnavalul ce are loc anual in luna februarie.

Aici gasesti si casa lui Cristofor Columb, o curte veche cu o fantana in mijloc, iesind din asfaltul pietruit. Peretii sunt plini de harti ale lumii si tot locul este intesat de istoria exploratorilor, dar si a triburilor Guanches care au reprezentat primii locuitori ai insulei.

Un oras nedefinit

Orasul pe care il cauti poate fi de fapt orasul pe care nu l-ai intalnit inca, sau pe care l-ai vizitat doar in treacat, poate fi un oras pe care l-ai vazut intr-o vedere si care ti-a furat privirea.

Nu este de mirare faptul ca exista atatea tablouri reprezentand orase, strazi pustii sau impanzite de oameni, cladiri stilizate, imagini abstracte sau reale ca o fotografie. De cand se stiu, oamenii isi cauta locul. Unii aleg sa ramana acolo unde se simt acasa, iar altii sa fie nomazi o viata intreaga, facand din asta un crez.

foto: restena.lu

visitingbarcelona.info

commons.wikimedia.org

carreradelatlantico.com

În articolul

Orasul caruia ii spui "acasa"

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x