Pattaya - o lume intreaga la picioarele turistilor

Publicat pe 03.08.2010 la 09:41

Exotism si unicitate. Cam asa am putea caracteriza Pattaya, o statiune care a devenit accesibila chiar si turistilor romani.

Pana de curand, cea mai mare problema o reprezenta transportul cu avionul (un bilet dus intors ajungand la pretul de 1300 euro cu toate taxele incluse), dar noile oferte ale companiilor low cost au scazut cheltuielile la aproape 700 de euro dus intors.

In plus, apropierea de Bangkok (capitala thailandeza se afla la doar 150 de kilometri distanta) reprezinta o oportunitate ce trebuie foarte bine cantarita.

NICIODATA THAILANDA NU A FOST MAI APROAPE
Care sunt atuurile acestei statiuni? In primul rand, posibiltatea de a face plaja pe litoralul Marii Chinei (cam cati dintre romani se pot lauda cu asta?), bucurandu-se de un nisip fin, cu usoare tente maronii.

In plus, apa este calda, iar dincolo de tarm, peisajul este luxuriant: palmieri, banani, cocotieri si peste o suta de hoteluri, unele dintre ele de dimensiuni impresionante, cu o priveliste fantastica asupra orizontului. Dar asta nu este tot.

Fiecare hotel in parte are povestea lui si o tenta de unicitate, astfel incat oriunde te-ai hotari sa stai vei regasi ceva

care te va fermeca. Ar putea fi camerele uriase, foarte moderne, cu ferestre largi, prin care se oglindeste marea. Discret, din loc in loc, ghirlande de flori si fructe exotice foarte parfumate (in fiecare zi veti descoperi alte soiuri, alte arome si alte gusturi) sau orhidee delicate asezate acolo unde nici nu te astepti.

Piscine ample, cu baruri situate chiar in mijlocul apei, astfel incat poti savura un cocteil in timp ce te balacesti in voie. Maestrii bucatari thailandezi sau europeni pregatesc preprarate rafinate, adevarate tablouri ce pot fi adimirate din... farfurie. Iar pentru ca relaxarea sa fie completa, turistii au la dispozitie specialisti in masaj thailandez.

Un adevarat privilegiu pentru cei care vor sa se bucure de o traditie veche de sute de ani, o stiinta ale carei radacini sunt incastrate in templele de pe intreg cuprinsul Thailandei.

Cazarea la un hotel de cinci stele, intr-un apartament special, aflat la parter (cu terasa ce asigura accesul la piscina privata, LCD, internet de mare viteza, minibar, aparat de cafea au ceai, fructe si bauturi gratis, servirea mesei in camera) nu costa decat ... 133 de euro pe noapte. Daca prindeti ofertele, tariful poate scadea cu 30 %.

CALATORIND SPRE INSULE
Scufundarile acvatice si croazierele pe mare (la o distanta de cativa kilometri se afla insulele Ko Lam, Ko Sak, Ko Krok sau Ko Phai, pentru a numi doar cateva dintre ele- in scop turistic insa multe dintre ele poarta nume europenizate precum Insula Apropiata, Insula Indepartata sau Insula de Corali) , marile magazine sau micile restaurante unde se pot servi preparate traditionale thailandeze (foarte apreciate de catre turisti, aceasta bucatarie fiind considerata una dintre marile arte culinare ale lumii, alaturi de cea frantuzeasca), dar si viata de noapte (foarte dificil de comparat), fac din Pattaya raiul turistilor.

Din punctul de vedere al vremii, este bine de siut ca in Pattaya se fac simtite trei anotimpuri: cald si uscat (noiembrie- februarie), torid si umed (martie- mai) si torid si ploios (iunie- octombrie).

ATRACTII IREZISTIBILE
Mini Siam reprezinta de fapt o calatorie in jurul lumii. Un parc urias, luxuriant, in care se ridica din loc in loc cele mai importante constructii din lume, realizate la scara 1/25. Turistii au astfel sansa sa se lase uimiti de Templul de Smarald al lui Buda, Podul peste raul Kwai, sala de tron a lui Ananta Samakhom, Turnul Eiffel, Complexul de la Stonehenge, Opera din Sydney sau Statuia Libertatii.

Cei care doresc se pot caza in vilele construite pe piloni, inconjurate nu doar de vegetatie bogata, dar si de simbolurile care marcheaza cultura si civilizatia universala. Un tur al parcului (se asigura masina cu aer conditionat si ghid in limba engleza, costa aproximativ 680 Thai baht- 16 euro; un euro = 42 Thai baht).

Templul Adevarului este o constructie inalta de peste 150 de metri, sculptata in intregime din lemn de teck, ce frapeaza datorita faptului ca este un sanctuar al artei, religiei si filosofie, imbinand atat caracteristicile unui templu cat si ale unui palat. Sute de oameni au lucrat ani la randul pentru a sclupta in lemn detalii ce te ajuta sa intelegi sensul vietii si curgerea timpului.

Turistii pot vizita atelierele in care sculptorii isi dau masura talentului sau pot admira spectacole de dans traditional thailandez. Nu in ultimul rand, in incinta complexului se afla bazine cu delfini, iar turistii sunt incurajati sa interactioneze cu cele mai inteligente mamifere marine. Intrarea in Templul Adevarului (incluzand sansa de a te imprieteni cu delfinii dar si un tur cu trasura al intregului complex) ajunge la 500 Thai baht de persoana (aproximativ 12 euro).

EXPERIENTE INEDITE
Satul Elefantilor este locul unde orice turist poate hrani elefantii cu.. banane. Platind mai putin de un euro, ei primesc un manunchi de fructe pe care elefantii, pofticiosi, vor astepta sa le manance bucata cu bucata. Urmeaza apoi un spectacol in care elefantii nu executa doar comenzi, ci trateaza boli ale oaselor (asezandu-si un picior deasupra locului dureros) sau ... picteaza.

Tablourile pot fi cumparate apoi contra sumei de 500 Thai baht. Un pret mic pentru un tablou ... unicat. Iar pentru ca experienta sa fie completa, puteti porni la plimbare in spinarea celui mai bland elefant.

Piata Plutitoare trebuie inclusa in itinerariul oricarui gurmand. Preparatele thailandeze sunt pregatite pe loc, in barci inguste incarcate de mirodenii si ingrediente exotice sau in restaurantele inaltate pe piloni. Preturile sunt foarte mici, dar satisfactia este maxima.

Lumea subacvatica, o calatorie spre strafundurile marii, printre corali, pesti viu colorati, dar si pradatori iscusiti, este o experienta fascinanta. Pretul, foarte mic- mai putin de 10 euro. Nu in ultimul rand, pe list de atractii trebuie inclus si un spectacol cu ... travestiti.

Un cabaret extravagant, cu rochii fabuloase, dansuri si cantece. Scenele au atat tente indiene, coreene, thailandeze, dar si europene. Nimic nu este indecent, iar daca nu ai sti ca in spectacolul de la Tiffany joaca doar barbati, ai putea sa juri ca ai fata cele mai frumoase femei din lume.

La sfarsitul reprezentatiilor, divele ies pe strada pentru a se poza cu turistii. Pretul unui bilet este de 1000 Thai baht (aproximativ 24 euro).

Citeste si Jurnalul National

În articolul

Pattaya - o lume intreaga la picioarele turistilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x