Renovare cu stil: elemente scandinave, frantuzesti si italienesti

Publicat pe 29.07.2010 la 14:17

Casa, care este situata pe o strada agitata din centrul Londrei, fusese convertita in trei apartamente si nu mai fusese reabilitata de mai bine de 40 de ani. Majoritatea peretilor erau improvizati si, desi arata ca o cenusereasa, avea potentialul de a se transforma intr-o veritabila printesa.

Podeaua este originala, iar scara este decorata cu panza vintage de la Roger Oates Design. Canapeaua pictata, care este din secolul al XIX-lea, a fost achizitionata de la un targ de antichitati. Peretii holului au fost pictati cu o nuanta deschisa de albastru. Multe dintre elementele decorative sunt cele originale. Catelul din fotografie, insa, este contemporan cu noi.

Pentru familia Penn, decizia de a cumpara aceasta casa a fost motivata de dragoste la prima vedere. Apoi, au inceput reconditionarea. Dupa ce au indepartat podelele irecuperabile si au construit un nou acoperis, a intervenit designerul de origine africana Grant White, care a demarat transformarea radicala a casei cu nuante de albastru, argintiu si turcoaz. “Este nevoie de un om cu viziune ca sa transformi, in mai putin de un an, o casa din anul 1760 intr-un camin elegant de secol XXI. Dar detaliile arhitecturale intacte si proportiile generoase ale incaperilor au tinut cu noi”, marturiseste designerul.

“Am vrut sa pastrez atmosfera linistita, cea care le-a facut cu ochiul de prima data celor din familia Penn”, ne mai povesteste Grant. Pentru asta a adoptat o cromatica subtila si calda, reusind sa puna in valoare parfumul perioadei din care face parte locuinta. Inca de la inceput Georgie si Grant s-au focusat pe nuante de albastru deschis, argintiu si gri. “Stilul este un melanj intre stilul scandinav, cel frantuzesc si stilul conacelor italiene,” spune Georgie.

Citeste restul articolullui pe GoodHomes

În articolul

Renovare cu stil: elemente scandinave, frantuzesti si italienesti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Doliu în lumea milionarilor din România! Un afacerist celebru, inclus în topul Forbes, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani / FOTO
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x