Restaurantelele INEDITE ale lumii (2)

Publicat pe 14.01.2011 la 20:01 Actualizat pe 14.01.2011 la 20:12

In lume exista sute de restaurante care ies cu totul si cu totul din rutina: se afla fie sub apa, fie sub pamant, fie in aer, fie nu au deloc lumina fie sunt compuse din decoruri speciale sau au ca ingrediente...un singur produs. A doua parte va ofera astazi trei dintre aceste localuri.

Dans le Noir? Londra, New York, Paris si alte locatii

Poti avea parte de una dintre cele mai interesante experiente senzoriale in Londra, la Dans Le Noir? ce iti ofera sansa unica de a manca orbeste, adica pe intuneric. Ideea din spatele restaurantului este aceea de a face oamenii sa fie mai constienti de ce inseamna sa traiesti fara vedere si sa iti creasca sensibilitatea la gust, prin faptul ca te concentrezi asupra a ceea ce mananci, ghicesti ce e in farfurie si nu acorzi multa atentie la ce se petrece in jurul tau.

2011/01/14//176690-dans-le-noir.jpg

Poti sa iti vezi partenerii de masa savurand un cocktail la barul luminat sau in lounge, asta inainte de a intra in "camera obscura", creata pentru 60 de oameni. Meniurile surpriza vin in patru culori si teme: alb pentru normal, rosu pentru fructe de mare, albastru pentru fara carne si verde pentru vegetarian.

Apoi intri in intuneric si astepti mancarea surpriza. Alte locuri unde poti savura ceva gustos fara sa vezi ce ai in farfurie se gasesc in New York, la CamaJe Bistro, O'Noir in Montreal, Canada (unde chelnerii sunt nevazatori), Blindekuh (vaca oarba) in Zurich, Unsicht-Bar in Berlin, Cologne, Hamburg si alte doua Dans le Nior? In Paris si Moscova.

Ia masa in aer, in jurul lumii

Imagineaza-ti cum ar fi sa iei masa deasupra unui oras ca Paris, Bruxelle sau Duboi. Dinner in the Sky ofera unui numar de 22 de pasionati de experiente extreme, ocazia de a manca la o masa prinsa de o macara, ce o tine la peste 50 de metri inaltime.

Singura cerinta este ca fiecare mesean sa aiba peste 1,50 inaltime, locatia trebuie rezervata (poti opta de la sosele pentru curse la vii de struguri), iar cel putin unul dintre gurmanzi sa aiba mana larga - 8 ore in aer costa 30.000 de dolari.

2011/01/14//176707-sky3004_468x317.jpg

Dureaza cam doua ore sa fiti instalati sus si o ora sa coborati, iar intre timp veti mai avea nevoie si la toaleta. De fiecare data, masa va trebui coborata cu totul pana jos.

Restaurantul Toaleta, Taipei

Cei mai multi dintre noi am stramba din nas la ideea de a lua masa intr-o toaleta, insa un restaurant taiwanez este popular tocmai pentru modul inedit in care isi serveste clientii. Acestia stau pe boluri de toaleta, cu capacul inchis insa.

Proprietarul lui, in varsta de 27 ani a venit cu ideea unica de a crea un amibient cu totul deosebit: mesele din cazi frumoase, acoperite cu sticla, iar scaunele sunt moderne si colorate. Prima locatie a fost atat de succe, incat Wang a mai deschis un restaurant sapte luni mai tarziu. Inca un lucru neasteptat este pretul: 10$ pentru un meniu intreg, ce include supa si desert.


Citeste si partea 1

Foto: italianvisits.com

pleasesirwewantsomemore.com

dailymail.co.uk

bestourism.com

În articolul

Restaurantelele INEDITE ale lumii (2)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x