Sigur l-ai butonat în copilărie! Singurul joc pe care nu îl poți câștiga NICIODATĂ

Publicat pe 06.06.2014 la 13:35 Actualizat pe 06.06.2014 la 14:04

În copilărie, te dureau degetele de cât de mult te jucai cu el. Butoanele galbene te ajutau să miști pătrățelele cât mai abil, pentru a câștiga puncte. Nu exista un final - te jucai până pierdeai. Astăzi, Tetris împlinește 30 de ani!

În copilărie, te dureau degetele de cât de mult te jucai cu el. Butoanele galbene te ajutau să miști pătrățelele cât mai abil, pentru a câștiga puncte. Nu exista un final - te jucai până pierdeai. Astăzi, Tetris împlinește 30 de ani!

Ce trebuie să știi despre jocul care ți-a marcat copilăria:

1. A fost creat de inginerul rus Alexey Pajitnov și lansat în 1985 de Nintendo. El a profitat foarte puțin de pe urma popularității jocului, spre deosebire de Nintendo. Poate de aceea, în 1990, rusul a scos ... Hatris!

2. Muzica din Tetris este bazată pe un cântec popular rus numit Korobeiniki. Originalul este bazat pe o poezie despre un negustor rus.

3. Dacă ești destul de bun, poți ajunge departe cu jocul. Cercetătorul John Brzustowski spune că este, poate, singurul joc imposibil de câștigat.

4. Numele Tetris este o combinație a cuvântului „tetramino” (prima încercare a rusului Pajitnov la un joc pe calculator) și „tenis”.

5. Tetris este jucat în mai mult de 50 de țări și lansat pe mai mult de 30 de platforme.

6. Efectul Tetris poate avea loc când cineva îl joacă pentru o perioadă mai lungă de timp. După ce îl joacă, participanții își dau seama că ajung să facă strategii privind modul în care pot alătura cuvinte de uz zilnic sau în timpul somnului, visează că încă îl joacă.

7. Scanarea creierului a arătat că cei care joacă Tetris își îmbunătățesc funcțiile creierului semnificativ, potrivit cercetării publicate în BMC Research Notes.

8. Peste 40 de milioane de copii au fost vândute în toată lumea, din 1982.

În articolul

Sigur l-ai butonat în copilărie! Singurul joc pe care nu îl poți câștiga NICIODATĂ

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unei şoferiţe după ce a fost trasă pe dreapta, azi noapte, de poliţişti: "E prima oară, de aceea am avut aşa emoţii"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x