Tavanul extensibil, solutia unui apartament minimalist

Publicat pe 03.08.2010 la 17:24

Denivelarile sau vopseaua aplicata neuniform creeaza umbre si mai departe o imagine neplacuta, insa un tavan perfect neted implica multa munca si rabdare, materiale de calitate si de cele mai multe ori costuri ridicate. Nimic mai fals, daca luam in considerare aparitia pe piata de specialitate a tavanelor extensibile.

Se aplica rapid, nu se crapa, nu pot avea denivelari, sunt disponibile in orice culoare sau imprimeu, ba chiar poate fi montat si demontat in mod repetat fara sa se deterioreze si este un ajutor de nadejde in cazul inundatiilor cauzate de vecinii de deasupra, intalnite la bloc.



CE SUNT TAVANELE EXTENSIBILE



O definitie cat mai exacta a tavanelor extensibile ne-a fost data de Petre Siboiu, director de vanzari la Stretch Design, care le-a descris ca fiind "o tehnologie moderna, care permite renovarea, amenajarea sau modernizarea unui spatiu la nivelul plafonului in timp record, cu executie usoara si rapida, fara murdarie sau resturi neplacute specifice unui santier clasic.



Se poate obtine un tavan perfect, fara denivelari, ceea ce este mai greu de realizat cu ajutorul metodelor si materialelor clasice de finisaj". Sunt confectionate dintr-o membrana fina din PVC care poate fi intinsa pe cadre de orice forma astfel ca tavanele extensibile se adapteaza si raspund oricarei cerinte de design.



Se deosebesc mai multe tipuri de tavane extensibile clasificate in functie de textura materialului: lucioase, cu efect de oglinda; satinate cu aspect neted; mate cu textura usor granulata; metalice cu reflectii de metal lucios; semitransparente cu aspect mat si care permit trecerea luminii.

Singurele diferente intre aceste tipuri sunt date de textura si aspectul materialului. Tavanele mate au acelasi aspect si pot inlocui zugraveala obisnuita, iar la atingere sunt usor rugoase. La polul opus se afla cele lucioase care reflecta obiectele si lumina, au o paleta de culori mult mai bogata si maresc vizual volumul incaperii.



Cu toate acestea sunt recomandate cu precadere spatiilor comerciale sau in amenajari casnice cu design minimalist sau hi-tech. Pentru incaperile clasice, un astfel de tavan poate sa faca nota discordanta cu restul obiectelor de decor, drept pentru care in astfel de cazuri sunt indicate cele cu aspect mat.

Citeste restul articolului pe Antena 1

În articolul

Tavanul extensibil, solutia unui apartament minimalist

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x