Tenerife - insula unde nu e niciodata iarna

Publicat pe 26.08.2010 la 18:22 Actualizat pe 26.08.2010 la 19:00

Supranumita si Insula Primaverii Vesnice, Tenerife este una dintre putine insule unde se poate face plaja tot anul si, in plus, o veritabila “carte de vizita” a turismului spaniol. Arhipelagul Canare este situat in oceanul Atlantic, in largul coastei Marocului si este alcatuit din sapte insule mai mari si sase mai mici.

Toate sunt de origine vulcanica. Din punct de vedere administrativ, apartin de Spania, iar geografic - de Africa. Tenerife este cea mai mare insula a arhipelagului si masoara 2.052 km patrati.I se mai spune, datorita climei, "Insula Primaverii" - temperatura nu coboara sub 20 de grade si nu depaseste 30 de grade Celsius.

Centrul insulei este dominat de El Teide, un munte vulcanic cu varful cel mai inalt din Spania (3.717 metri). De altfel, toata insula este un masiv muntos, in forma de piramida, care urca de pe tarmurile involburate ale Atlanticului pana pe cele mai inalte culmi ale muntilor.

Un parc veritabil

Insula, un veritabil parc exotic, cu o vegetatie abundenta, te invita sa descoperi singura jungla din Europa unde poti vedea o multime de animale care traiesc in habitatul lor natural. Poti admira inteligenta pasarilor in cadrul show-urilor, poti asista la hranirea crocodililor sau te poti juca cu maimutele.

Iar daca vrei sa faci miscare, iti poti verifica indemanarea pe un lung traseu prin munti sau poti sa-ti testezi limitele curajului pe partia de bob de vara. Toate acestea le gasesti in parcul Las Aguilas.

Un alt parc, Loro, denumit si "El must de Canariasi", iti ofera ocazia sa petreci o zi de neuitat, admirand cea mai mare colectiei de papagali din lume, plimbandu-te prin gradina cu orhidee sau asistand la spectacole cu papagali, delfini si foci. De asemenea, poti intra si in cea mai moderna "casa de pinguini" din Europa, precum si in... tunelul cu rechini.

Vacanta in care nu te poti plictisi

In Tenerife nu exista plaje private, toate sunt publice, majoritatea amenajate cu nisip foarte fin, adus de pe fundul oceanului. Fiind insula de origine vulcanica, pe plajele naturale nisipul este negru-gri. Odata ajuns acolo, nu te vei plictisi. Poti face o croaziera in Atlantic cu o durata de trei ore, o plimbare pe barca-pirat Peter Pan, urmarirea balenelor si delfinilor, baie in Atlantic si snorkelling. O excursie de o zi pe Insula La Gomera - sau Insula lui Cristofor Columb - este, de asemenea, o alegere buna. In afara de plaja, excursii si croaziere, te poti delecta cu o seara de "Foc si dans" si un show flamenco. Aquapark-ul iti ofera multiple posibilitati de distractie - piscine, tobogane si show-uri cu delfini.

citeste revista Felicia

foto: http://tenerifeholidays.ie

În articolul

Tenerife - insula unde nu e niciodata iarna

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x