Știai că Madonna trebuia să joace rolul lui Rose din Titanic? Lucruri inedite despre cel mai premiat film din istorie

Publicat pe 17.01.2014 la 09:27 Actualizat pe 17.01.2014 la 11:31

Povestea pachebotului, care a făcut istorie de-a lungul timpului, a avut o ecranizare de excepție, care încă ascunde secrete incredibile

Hepta

Povestea pachebotului, care a făcut istorie de-a lungul timpului, a avut o ecranizare de excepție, care încă ascunde secrete incredibile.

1. Se pare că actorii Leo DiCaprio și Kate Winslet nu erau destinați să joace în film. Primii chemați să dea probă pentru rolurile principale au fost Tom Cruise și Brad Pitt pentru partea lui Jack Dawson, iar Madonna a fost preferată inițial pentru rolul lui Rose.

2. Dacă ar fi fost șterse din film toate scenele din prezent, Titanic ar fi durat două ore și 40 de minute, timpul exact în care s-a scufundat vaporul în 1912.

3. După ce a scris personajul imaginar Jack Dawson, James Cameron a descoperit că a existat cu adevărat un J. Dawson pe vaporul Titanic. Joseph Dawson, înmormântat ca și restul victimelor într-un cimitir din Nova Scotia, are cel mai vizitat mormânt.

4. Scena cu bătrâneii, care au decis să moară împreună întinși în pat, în timp ce vaporul se scufunda, este de fapt un tribut adus lui Ida și Isidor Strauss. În realitate, femeii i se oferise locul într-una din bărcile de salvare, dar l-a refuzat spunând "Așa cum am trăit împreună, așa vom muri împreună"

5. Kate Winslet a fost singura actriță care nu a purtat un costum rezistent la apă în timpul filmărilor, fapt pentru care s-a ales cu pneumonie, aproape renunțând la producție.

6. Portretul lui Rose nu a fost desenat de către DiCaprio ci chiar de către James Cameron. Filmarea a fost ulterior întoarsă în oglindă, dat fiind faptul că DiCaprio era dreptaci iar Cameron stângaci.

7.Realizarea filmului a fost mai costisitoare decât construirea vaporului. Filmul a avut un buget de 200 de milioane de dolari, în timp ce construcția a costat 150 de milioane de dolari.

8. Rochia pe care a purtat-o Kate în finalul filmului a fost concepută să arate bine și în variantă uscată și în variantă udă. Designerul Deborah Lynn Scott a realizat 24 de versiuni identice ale rochiei.

9. Replica "I'm the king of the world!" a fost de fapt improvizată, ulterior devenind una dintre cele mai faimoase replici din filme.

10. După prima tăiere la montaj filmul dura 36 de ore.

11. Scena finală din film, în care Rose îl întâlnea pe Jack în Rai, arată imaginea ceasului care era setat la ora 2:20, ora la care Titanicul s-a scufundat.

12. Barbara Streisand și Reba McEntire erau destinate pentru rolul lui Molly Brown.

13. Gloria Stuart, femeia care a interpretat rolul lui Rose bătrână, este singurul personaj care chiar a trăit în 1912. Aceasta s-a născut pe 4 iulie 1910.

14. Titanicul a fost primul film care a avut două persoane nominalizate la Oscar pentru același rol.

15. Scenele în care personajele sar în apa oceanului sunt de fapt filmate într-o piscină gigant.

16. Pentru a face corpurile să pară înghețate s-a folosit o pudră aplicată pe fața actorilor, care la contactul cu apa se cristalizează.

17. Filmul Titanic a fost nominalizat la 14 premii Academy Awards, având cele mai multe nominalizări din istorie.

Foto: Hepta

În articolul

Știai că Madonna trebuia să joace rolul lui Rose din Titanic? Lucruri inedite despre cel mai premiat film din istorie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x