Top 10 orase pe care nu vrei sa le vizitezi in 2012

Publicat pe 06.01.2012 la 16:42

Sunt locuri in aceasta lume in care pericolul te insoteste la fiecare pas. Oamenii care traiesc acolo au un stil de viata brutal, violent si cu tendinte teroriste. Sute de oameni nevinovati mor in fiecare zi, din cauza problemelor politice si religioase cu care se framanta societatile in care traiesc.

Si cum anul 2012 se anunta unul cu multe conflicte si probleme economice, companiile de calatorii evita orice legatura cu anumite tari si orase, doar pentru a-si proteja clientii. Daca ai chef de aventura, incearca ceva mai putin brutal. Noi iti dam zece exemple de orase in care viata atarna intr-o ata, chiar si pentru un turist curios.

10. Harare, Zimbabwe. Recent votat de The Economist ca fiind cel mai periculos oras in care sa locuiesti, Harare este exemplul ideal cand vine vorba de "rateu politic". Problemele au inceput in urma cu 20 ani, cand inflatia in Zimbabwe era de 112.1%. Adica oamenii isi cumparau o paine cu o cutie plina de bacnote. Teribil, nu? Din aceasta cauza, foametea si lipsa banilor au adus la revolte masive, care continua si in ziua de astazi.

9. Portul Moresby, Papua Noua Guinee. PNG este tara cu cele mai multe limbi vorbite, si anume 820. Aceasta diversitate lingvistica a adus multe conflicte interne, fiecare populatie dorind sa isi castige autonomia. Crimele, violurile si SIDA sunt probleme cotidiene ale capitalei Moresby.

8. Kinshasa, Congo. La inceputul secolului XX, acestei tari i se prevedea un viitor imbelsugat din punct de vedere economic, insa coruptia nu a ajutat tara sa se dezvolte conform planurilor. Cel mai sangeros conflict militar, de la razboaiele mondiale, a avut loc in Congo, unde peste 5 milioane de oameni si-au pierdut viata. Kinshasha a reprezentat inima acestui conflict.

7. Rocinha favela, Rio de Janeiro, Brazilia. Rochinha este cel mai mare cartier din Rio de Janeiro. Daca ati vazut "Orasul lui Dumnezeu" veti intelege de ce acest loc nu este intocmai unul potrivit pentru turisti.

6. Sana'a, Yemen. Este spatiul de "antrenament" pentru Al Qaeda, unde copiii sunt invatati inca de mici cum sa isi dedice viata fanatismului arab. Cel mai tragic lucru in legatura cu Yemen este ca are locuri superbe si unice, insa care nu sunt valorificate din cauza conflictelor interne.

5. Monrovia, Liberia. Apa curata, electricitatea, serviciile de baza - lucruri normale pentru o tara din occident, insa nu si pentru Monrovia, unde prostitutia adolescentina, drogurile, lipsa de igiena si holera sunt probleme zilnice, cu care cele 75,000 de suflete se confrunta de ani buni.

4. Ciudad Juarez, Mexic. Orasul, aflat la granita dintre Mexic si SUA, se confrunta cu probleme precum traficul de droguri catre statele americane, coruptia si incompetenta politica. A fost numita, in trecut, "capitala crimelor", insa a fost declasata de Honduras la aceasta categorie.

3. Cite Soleil, Port-au-Prince, Haiti. Ia unul dintre cele mai devastate locuri de pe pamant si imagineaza-ti-l si zguduit de un cutremur apocaliptic. Rezultatul va fi, dupa cum bine stiti, Cite de Soleil, din Haiti. In timpul cutremurului, din 2010, multi detinuti au reusit sa evadeze si s-au intors in acest loc al groazei.

2. Kandahar, Afghanistan. Orasul, desi este inconjurat de peisaje superbe, este unul dintre cele mai periculoase din lume. Este puntea dintre Orient si Occident, fiind un centru de conflict inca de pe vremea lui Alexandru cel Mare.

1. Mogadishu, Somalia. Mogadishu este orasul in care nu exista legi si ordine, in care economia este la pamant si foametea este principala problema. Daca vrei sa mergi in acest oras, asigura-te ca ai pe tine o vesti antiglont si o armata de somalezi care sa te protejeze.

Foto: oddee.com

În articolul

Top 10 orase pe care nu vrei sa le vizitezi in 2012

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x