Top 10 pub-uri faimoase din lume

Publicat pe 15.09.2010 la 12:18 Actualizat pe 15.09.2010 la 12:38

Barurile, puburile sau tavernele din intreaga lume sunt pline de istorie, la fel ca muzeele, si prezinta tot atata drama ca si teatrele. Membrii si editorii site-ului VirtualTourist.com au realizat o lista a celor mai faimoase baruri din lume.


"In general, barurile nu sunt prima oprire pe lista locurilor de vizitat a turistilor, insa in momentul in care s-a aflat despre oamenii care au inspirat acel loc sau despre evenimentele ce au avut loc acolo, acestea au devenit semnificative din punct de vedere cultural", a aratat managerul general al VirtualTourist.com, Giampiero Ambrosi, citat de Reuters.

1. Harry's Bar, Venetia


Pub-ul a fost deschis in 1931 si a fost frecventat de oameni importanti precum Ernest Hemingway, Truman Capote, Noel Coward, Orson Wells, Charlie Chaplin si Peggy Guggenheim. De asemenea, barul este cunoscut pentru inventarea bauturilor Bellini si Carpaccio.

2. "The Blind Beggar", Londra

Barul, construit in 1894, este cunoscut pentru faptul ca aici s-a infiintat Armata Salvarii, insa a devenit si mai renumit in 1996, cand gangsterul Ronnie Kray l-a impuscat pe rivalul sau, George Cornell, in timp ce statea la masa.

3. White Horse Tavern, New York

In acest loc s-au perindat oameni celebri precum Jack Kerouac sau Norman Mailer.

Insa The White Horse este cunoscut pentru faptul ca aici s-au servit cele 18 pahare de whiskey care l-ar fi omorat pe Dylan Thomas.

4. Garota de Ipanema, Rio de Janeiro

Localul are o legenda aparte. Povestea spune ca o tanara de 15 ani trecea pe aici in fiecare zi, in drumul sau catre plaja, ca mai apoi sa inspire una dintre cele mai cunoscute melodii din lume, "The Girl from Ipanema".

5. The Pub, Valletta, Malta

Peretii acestui pub sunt acoperiti cu picturi, taieturi din ziare si diverse alte lucruri ce aduc un tribut actorului britanic Oliver Reed, despre care se zice ca a murit dupa ce a consumat o cantitate foarte mare de alcool in acest loc. Pe un semn aflat in fata localului se poate citi: "Ultimul pub al lui Ollie".

6. Heinolds' First and Last Chance, Oakland, California

Barul californian este locul unde se pare ca scriitorul Jack London a studiat, pe vremea cand avea doar zece ani.

7. Long Bar, Singapore

Long bar , din interiorul hotelului Raffles, este casa faimosului cocktail Singapore Sling. Long Bar inca serveste aceasta bautura, recunoscuta pe plan mondial.

La fel de faimos este si Writer's Bar, tot din cadrul hotelului Raffle, ce a fost construit drept tribut adus autorilor care au frecventat sau au scris despre hotel.

8. The Eagle and Child, Oxford

Pub-ul este si acum cunsocut sub numele de "Bird and Baby" de catre localnici. Localul a fost favoritul scriitorilor J.R.R. Tolkien si C.S. Lewis, unde se zice ca acestia chiar ar fi facut schimb de lucrari.

9. Bell-in-Hand Tavern, Boston

Localul functioneaza de peste 200 de ani, cu exceptia unei scurte perioade in care a fost inchis, pe timpul prohibitiei.

Acum este locul in care iubitorii de karaoke se aduna, insa pe vremuri localul era frecventat de personalitati precum Paul Revere si Daniel Webster.

10. Fink's, Ierusalim

Aceasta este singurul bar care a intrat pe lista, dar care nu mai exista. Aici toti clientii erau tratati la fel din punct de vedere al etosului, la un nivel aproape de fanatism.

De asemenea, se stie ca Henry Kissinger nu a fost lasat sa intre in acest bar de doua ori, iar prim-ministrul Golda Meir a fost lasat sa astepte o jumatate de ora. Localul a fost inchis in 2005, dupa ce a avut portile deschise timp de mai bine de 68 de ani.

Foto: www.headington.org.uk, www.asinine.org

În articolul

Top 10 pub-uri faimoase din lume

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x