Top 5 locuri de vizitat toamna aceasta

Publicat pe 06.10.2010 la 13:04 Actualizat pe 07.10.2010 la 21:42

Dupa un an intreg de munca dificila, ai nevoie de cateva zile de toamna, pentru a te relaxa, insa intrebarea este „unde sa te duci"?

Desi agentiile de turism vin cu oferte care mai de care mai atragatoare, intrebarea ramane aceeasi. Deci, unde sa mergi? Undeva aproape de casa? Undeva cat mai departe de casa? Ori un loc exotic si romantic, in acelasi timp?

In primul rand, vezi care iti sunt prioritatile: bani, familie, prieteni, zile libere. Apoi, alege una din cele cinci destinatii de vis... pentru o toamna cat mai frumoasa.

5. Londra, Anglia

Londra este un oras savuros, in orice perioada a anului. Insa toamna, de obicei, se anunta multe petreceri, festivaluri si concerte.

Iar parcul St. James are o frumusete aparte...

4. Florenta, Italia

Centrul cultural al lumii, Florenta, ofera turistului o sumedenie de cladiri murale, ce poarta cu ele o intreaga istorie, atragand anual milioane de turisti. Florenta este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orase din lume.

Centrul istoric din Florenta contine numeroase piete elegante, palate renascentiste , gradini, manastiri, muzee, galerii de arta si nu in ultimul rand, parcuri superbe, „ingropate" in frunze multicolore, ce sunt mangaiate de razele caldute ale soarelui...

3. Provence, Franta

Provence este zona in care poti gasi linistea toamnei. Aici vei vedea sate incantatoare, tipic frantuzesti, care se scalda in soarele cald al zonei Mediterane.

Este si mai superba toamna, deoarece zona nu este aglomerata de turisti, din cauza carora, in plin sezon, abia daca iti poti gasi un loc liber intr-o cafenea.

2. Napa Valley, California, SUA

Vinul absolut gustos care gazduieste aproape 250 de vinarii nu este singurul motiv pentru care sa vizitezi Napa Valley, toamna. Aproape 60 de kilometri din aceasta superba vale tomnatica gazduieste orase pitoresti, restaurante sofitsticate, dar si „inn"-uri romantice, cu design autumnal.

1. New York, SUA

„Este toamna in New York/ Iar asta anunta noi iubiri/ Este toamna in New York/ E bine sa traiesti viata din nou", canta Ella Fitzgerald, pe ritmuri suave de blues si jazz. New York-ul este orasul viselor, orasul sperantelor, iar toamna este locul nostalgiilor si noilor iubiri.

De ce sa mergi in New York? Pentru ca niciun alt oras nu este atat de superb toamna. Octombrie in New York inseamna un cer albastru pur, un soare mangaietor si multe frunze, in culori calde.

O plimbare relaxanta in Central Park, cu o cafea fierbinte in mana, cumparata de la un „Coffee place" unde se vand briose cu mure. Un oras al regasirii de sine si al imaginilor superbe surprinse de Woody Allen in filmele sale din Manhattan.

Foto: www.travelpod.com
sketch42blog.com

În articolul

Top 5 locuri de vizitat toamna aceasta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x