Vacanta perfecta pentru calatoria cu masina: Coasta Amalfi

Publicat pe 06.05.2011 la 15:54 Actualizat pe 06.05.2011 la 15:56

Considerata cea mai spectaculoasa regiune de coasta din intreaga Italie, Coasta Amalfi (situata in sud-vestul tarii, de la Napoli in jos) a fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO in anul 1997, pentru "peisajul special mediteraneean, plin de gradini luxuriante, case situate pe stanci de munti, sosele spectaculoase si o gramada de constructii istorice inedite".

De aceea, daca ai chef in vara asta de o calatorie, de o vacanta speciala la bordul masinii tale si a familiei, Coasta Amalfi e destinatia perfecta.


Cele mai importante trei orase ale regiunii, Amalfi, Positano si Ravello au inspirat in timp operele artistice ale Bocaccio, Richard Wagner sau Tennesee Williams.


Care este traseul?


Cel mai indicat punct pentru a pleca la volanul masinii in aceasta superba calatorie este portul Sorrento. De aici vei ajunge in Ravello - considerat cel mai frumos si romantic mic oras al Italiei - asa ca vei avea ce vedea si vei simti ceva special, in special daca esti intr-o calatorie alaturi doar de partanerul tau de viata.

2011/05/06//279491-05._ravello.jpg

"Mai apropiat de cer decat de mare" - il descrie novelistul francez Andre Gide, iar Ravello nu dezamageste: mangaiat de soare, parfumat de la plantele inedite ce compun flora, romantic precum o pereche de maini calde de indragostiti.


Dupa Ravello, vei ajunge in Amalfi - orasul vedeta al regiunii, aflat in trecut printre marile puteri maritime ale Italiei. In prezent Amalfi atrage turisi in numar consistent, iar preturile sunt pe masura. Pe cat de spectaculos este orasul - pe atat de scump insa!


Cand ai terminat de vizitat Amalfi, mergi mai departe, spre Praiano si Positano (foto), iar aici vei putea admira Grotta dello Smeraldo, o minune naturala plina de cascade si pesteri.

2011/05/06//279500-200636-positano.jpg


Cand sa mergi cu masina pe Coasta Amalfi?


Specialistii in turism din Italia recomanda ca perioade excelente pentru o calatorie linistita cu masina lunile mai (deci grabeste-te!), apoi septembrie si octombrie. In rest, iunie, iulie si august sunt considerate foarte aglomerate, cu ambuteiaje pe soselele montane, ce te vor face sa pierzi ore intregi. Insa oare le pierzi, aflandu-te in aceasta regiune speciala a Planetei?


foto: nationalgeographic.com

În articolul

Vacanta perfecta pentru calatoria cu masina: Coasta Amalfi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x