Vatra Dornei, loc de relaxare si odihna

Publicat pe 10.09.2010 la 14:25 Actualizat pe 10.09.2010 la 14:30

Statiunea Vatra Dornei este situata la 800 metri altitudine in partea nordica a muntilor Calimani. Pe langa peisajul deosebit de pitoresc aceasta statiune este renumita pentru apele termale si posibilitatea de vizitare a manastirilor din Moldova si Bucovina.

Vatra Dornei este cunoscuta ca o statiune pentru toate varstele, adresandu-se atat persoanelor care doresc sa-si fortifice organismul prin ascensiunile montane sau prin sporturile de iarna, sau care doresc sa se odihneasca intr-un bioclimat tonic stimulent, benefic pentru sistemul nervos.

Izvoare binefacatoare

Si daca mama natura ne-a binecuvantat cu atatea izvoare minerale, si aici acestea au puteri tamaduitoare. Apele sale minerale carbonate, feruginoase, usor bicarbonatate, sodice, calcice, magneziene, hipotonice, precum si namolului de turba (adus din Poiana Stampei), trateaza cu succes indeosebi bolile cardiovasculare.

Totodata, statiunea trateaza si boli reumatismale degenerative si diartritice cum ar fi spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroza, poliartroza, precum si a sistemului nervos periferic si central, boli endocrinologice, tulburari nervoase, metabolice, nutritionale si digestive.

Relaxare si reculegere

Parcul din centrul statiunii, renumit pentru veveritele care traiesc acolo si pentru concertele in aer liber care au loc aici in sezonul estival sunt locuri ce garanteaza relaxare si voie buna. Mai poti vizita muzeul etnografic al Bucovinei infiintat in 1954, Muzeul Vanatorii si al Stiintelor Naturale, Patinoarul din parcul Vatra Dornei sau centrul de echitatie de la baza partiei Parc.

In apropierea orasului Vatra Dornei se afla o serie de manastiri care impresioneaza atat prin vechimea lor, cat si prin arhitectura. Dintre acestea putem aminti cateva - Manastirea Piatra Taieturii, Schitul Mestecanis, Manastirea de Maici „Acoperamantul Maicii Domnului”. Cea mai veche si mai consacrata activitate de agrement turistic in Vatra Dornei este si cea de vizitare in grup organizat a manastirilor din Bucovina, a celor din Nordul Moldovei sau iesiri in Maramures.

Legenda Dorinei

Numele locului este legat de o legenda. Aceasta spune ca Dragos Voda venind la vanatoare pe aceste meleaguri a intalnit-o pe Dorina, o fata frumoasa ca o zana. Si-a continuat vanatoarea, dar gandul sau era numai la Dorina. Cand o caprioara i-a aparut in fata, Dragos Voda nu a stat pe ganduri. A scos arcul si a tras. S-a auzit un tipat, iar caprioara a facut un salt si s-a pierdut in padure. Dragos s-a apropiat si a vazut ca in locul caprioarei o ucisese pe frumoasa fata. Plin de durere, el a luat trupul neinsufletit si l-a ingropat chiar acolo. A dat locului si raului din preajma numele fetei.

Cat costa?

Costul unei nopti de cazare este cuprins intre 80 si 150 lei de persoana. Include cazarea la hotel sau pensiune. Tariful unui sejur de o saptamana este cuprins intre 400 lei (mic dejun), 550 lei (demipensiune) si 750 lei (pensiune completa) de persoana. Daca optezi pentru un hotel cu baza de tratament, pretul incepe de la 118 lei pe noapte de persoana cu mic dejun si tratament, 174 lei/persoana, demipensiune si tratament, 230 lei/persoana, pensiune completa si tratament.

Citeste si Revista Felicia
Foto: Wikipedia

În articolul

Vatra Dornei, loc de relaxare si odihna

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x