Viziteaza Cipru si da-ti intalnire cu zeii antici!

Publicat pe 09.08.2011 la 16:20

Temple grecesti, ruine romane, biserici bizantine, castele cruciate, miros de pin si chiparos, plaje intinse scaldate de ape cristaline, iata doar cateva motive pentru care Ciprul este o destinatie ideala de vacanta.

O legenda spune ca insula Cipru este protejata de Afrodita, zeita frumusetii, nascuta din spuma marii. Plaje linistite, fara obisnuita aglomeratie din statiunile grecesti sau romanesti, apa cristalina fara pietre, nisip fin, stanci abrupt acoperite de paduri de pin sau flori parfumate, restaurante cu preparate delicioase.

Aflata la intersectia a trei continente, insula Cipru este locul de nastere al civilizatiei grecesti miceniene, in urma cu 3.000 de ani. Acest loc a cunoscut de-a lungul vremii numeroase stapaniri. Din secolul al XII-lea si pana spre sfarsitul celui de-al XV-lea, a fost sub ocupatia Cruciatilor, dupa care a trecut in stapanirea Venetiei.

Imperiul Otoman a cucerit acest loc in anul 1571, iar din 1878 intra sub dominatia Imperiului Britanic. La 16 august 1960, Ciprul obtine in sfarsit independenta de stat. Cipriotii sunt unul dintre cele mai primitoare popoare de pe coasta mediteraneana si crestini prin excelenta. Se spune ca au fost crestinati in anul 45 de insusi Apostolul Pavel.

In salasul zeilor

Si pentru ca mitologia s-a nascut in Cipru, ai un motiv sa vizitezi unul dintre cele mai vechi orase locuite din lume - Larnaca. Legenda spune ca asezarea ar fi fost fondata de fiul lui Noe, Khittim, orasul numindu-se in vremuri demult apuse Kittium sau Kition.

Principalul punct de atractie il constituie faleza plina de palmieri si intesata de terase, restaurante si taverne. Dintre locurile care merita vazute in Larnaca iti recomand Fortul Larnaca, Ruinele vechiului Kition, Muzeul Pernides si de Istorie Naturala sau Marele Lac Sarat unde in timpul iernii vin mii de pasari flamingo. Tot aici mai poti vizita Biserica Ayia Phaneromen si Biserica Sf. Lazar, unde se pare ca s-ar afla chiar moastele sfantului.

Unul dintre cele mai frumoase si atractive locuri din Cipru este Paphos sau "salasul zeilor". Fosta capitala a insulei in vremea romanilor si loc de nastere al zeitei Afrodita, aceasta parte a insulei este deopotriva cautata atat de tineri, cat si de cei mai in varsta. Pe drumul dintre Limassol si Paphos opreste-te o clipa la Stanca Zeitei. Potrivit legendei, apele din jurul ei sunt miraculoase, iar femeile care inoata de zece ori in jurul stancii au parte de zece ani de tinerete. Obligatoriu de vizitat in Paphos sunt Templul Afroditei, Fantana Dragostei sau Baile Afroditei.

Insula SoareluiLimassol este un alt oras al insulei, de fapt al doilea ca marime, unde soarele straluceste tot anul, fiind si cea mai mare statiune de pe litoralul cipriot. Avand reputatia unei locatii ideale pentru amatorii de distractie, Limassolul mai este renumit si pentru cea mai buna viata de noapte de pe insula. Din acest motiv trebuie neaparat sa intri intr-un "bouzouki nights" (club de noapte).

Ayia Napa este una dintre cele mai frumoase si vesele statiuni din Cipru. Daca in urma cu 20 de ani, statiunea avea ca tinta turistii cu copii, astazi insula este comparata cu Ibiza. Numeroasele baruri, cluburi si petrecerile ce au loc pe plaja au inceput sa atraga tot mai multi turisti dornici de distractie. Tot in Ayia Napa, turistii pasionati de sporturi extreme pot face scufundari, wind-surf sau multe alte sporturi nautice.

Cat ne costa

Un sejur de sapte nopti costa 650-900 euro/persoana.

Citeste si revista Felicia!

Foto: thundafunda.com

În articolul

Viziteaza Cipru si da-ti intalnire cu zeii antici!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x