Viziteaza Madridul, orasul celui mai vechi restaurant din lume!

Publicat pe 27.11.2010 la 01:09 Actualizat pe 27.11.2010 la 01:16

Nici un alt oras european nu este intr-un proces mai rapid de schimbare decat Madridul. In ultimii 10 ani a deschis numeroase galerii noi si a modernizat muzee celebre. Hoteluri la moda, iar restaurantele traditionale si designul contemporan se gasesc la tot pasul, incepand cu cladirile si magazinele, pana la moda si arta.

In una dintre cele mai traditionale capitale ale Europei, trecutul se intersecteaza firesc cu elemente ale secolului 21, iar surprizele se intalnesc la tot pasul. La Caixa Forum, unul dintre numeroasele centre culturale, o gradina verticala urca pe un perete, expozitiile sunt indraznete iar restaurantul ofera un pranz cu trei feluri de mancare, pentru 12 euro. La ultimul etaj al noului hotel Oscar, te simti cu adevarat rasfatat: bei un mojito, motai langa piscina si privesti peste crestele muntilor.

La primul nivel insa, Madridul ramane un oras plin de atmosfera. In labirintul de alei medivale, se gasesc baruri care servesc vermut de grifo. Anul trecut s-a redeschis Mercado de San Miguel, piata veche de un secol, si este un adevarat rai al gurmanzilor. Aici gasesti de toate: branza, carne preparata traditional, fructe de mare si vin. Nu este doar locul poti manca si bea daca ai pofta, insa poti sa iti cumperi un peste si apoi sa iti fie gatit chiar acolo.

2010/11/24//150954-vermut.jpg

Atunci cand vine vorba de baruri, cateva dintre ele sunt cu adevarat autentice: La Cruzada (8 Calle Amnistia), cu o impresionanta selectie de vinuri si tostadas, cum ar fi felii de piept de rata si foie gras pe paine prajita. La Casa Gonzales (12 Calle de Leon), proprietarii servesc de trei generatii, platouri de sunca artizanala si branzeturi.

De-a lungul orasului, strazi pavate, strajuite de copacei plantati recent face ca orice plimbare sa fie placuta, linistita. Bijuteriile coroanei se gasesc la the Prado, Thyssen-Bornemisza si Reina Sofia, dar arta se gaseste peste tot. Alege o tema, cum ar fi "Goya" si vei putea vedea capitala intr-un alt fel.

2010/11/24//150956-maja.jpg

Incepe cu Maja Goala si Picturile Negre din the Prado, apoi calca-i pe urme. Pe cand avea 19 ani, se pare ca lucra spaland vase la El Sobrino de Botin, deschis inca din anul 1725 si considerat cel mai vechi restaurant din lume. In biserica San Francisco el Grande, s-a inclus in pictura sfantului Betnadino: Goya este barbatul in galben, aflat in dreapta. A realizat 63 de desene pentru Fabrica de Tapices, unde inca poti vedea cum sunt facute covoarele si alte materiale de tapiterie.

Artistul este ingropat la capela Ermita de San Antonia, sub frescele pictate chiar de el. Acestea infatiseaza madrileni obisnuiti, ceea ce era destul de socant in anul 1798.

Citeste si a1.ro

Foto: thundafunda.com

flickr.com

În articolul

Viziteaza Madridul, orasul celui mai vechi restaurant din lume!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x