Viziteaza o Europa mai putin cunoscuta! (partea I)

Publicat pe 21.03.2011 la 14:10 Actualizat pe 21.03.2011 la 14:26

Unele locatii ale Europei atrag prin renume: sunt bogate in monumente, cafenele, plaje cu nisip alb. Altele sunt incarcate de istorie si au o atmosfera de legenda. Insa continentul are mult mai multe de oferit in afara cunoscutelor orase ca Paris, Roma, Barcelona sau Venetia. Afla care sunt acele regiuni mai putin cunoscute, insa care pastreaza un farmec aparte, ce te va cuceri cu siguranta:

Proventa secreta

2011/03/21//215270-provence_montagne_sainte.jpg

Proventa a fost prima provincie antica romana din afara Italiei si este mai mare decat ai crede. Multi turisti se lasa sedusi de farmecele unor orase istorice cum ar fi Avignon si Aix-en-Provence, uitand ca adevarata aroma provensala se gaseste doar pe dealurile acoperite de mac. Un drum scurt la nord de Nice te va duce in inima unui loc de tara pe care localnicii il numesc Nicois, unde se gasesc peisaje de munte si atmosfera medievala.

Poti explora si delurosul Luberon, ce face parte din departamentul Vaucluse si sa ajungi pana in Sault, unul dintre cele mai frumoase orase din sudul Frantei. Urmeaza mirosul de patiserie calda pentru a descoperi unde se vinde nuga din migdale, cu miere de lavanda.

Algarve

2011/03/21//215272-algarve-image.jpg

Aceasta locatie din Portugalia reprezinta o raritate europeana: o coasta spectaculoasa in sudul atlantic al tarii. Este o zona ideala pentru o excusie cu familia, un adevarat loc de joaca pentru cei mici. Numele sau vine de la Al'Gharb, ceea ce in araba inseamna "vestul". Din Lisabona trebuie sa mergi in directia sudului, catre Faro, pentru a ajunge la Algarve, unde vei gasi plaje curate si neaglomerate.

Menorca

2011/03/21//215277--menorca.jpg

Desi mai cunoscute sunt Ibiza si Majorca, acestea sunt si mult mai populate decat Menorca, ce pastreaza inca din farmecul rural. Aici se gasesc monumente megalitice de piatra numite "taules" si plaje mai putin vizitate de turisti, cum ar fi Cala Pilar si Cala Trebaluger.

Foto: europe-travelers.eu

oak.cats.ohiou.edu

feminineparadigm.webstarts.com

dafialgarverentals.com

wayfaring.info

vuelosmenorca.net

virtualtripping.com

În articolul

Viziteaza o Europa mai putin cunoscuta! (partea I)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x