Viziteaza Parisul - orasul unde s-a nascut ideea de romantism!

Publicat pe 16.03.2011 la 14:57

Este cunoscut drept “Orasul luminilor” si isi merita pe deplin numele. Parisul este insa mult mai mult decat atat: este una dintre cele mai bune destinatii turistice, oferindu-i turistului tot ceea ce isi poate dori.

Orasul debordeaza de o energie extraordinara, care te copleseste pentru ca nu stii de unde se revarsa aceasta: din cer, de la oameni, de la operele de arta care s-au adunat de secole in galeriile pariziene, dar simti cum te imbie un aer inconfundabil. Parisul este un oras cald, accesibil si deschis pentru oricine.

Itinerariile sunt intotdeauna personalizate in functie de preferintele fiecaruia. Multe dintre atractiile turistice sunt la distante mici unele de altele, asa incat plimbarea ramane cea mai buna idee pentru a vizita capitala Frantei. Dar nu trebuie sa ratati nici o plimbare cu metroul parizian, unul dintre primele din lume. Si mai ales trebuie rezervata o dupa-amiaza exclusiv pentru o plimbare romantica pe Sena.

Turnul Eiffel

Probabil ca pentru multi cel mai vizitat obiectiv turistic si una dintre cele mai cunoscute forme din lume este Turnul Eiffel - constructie din otel ridicata in zona Champs de Mars in imediata apropiere a malului Senei. In turn se poate urca cu liftul sau pe scari pana la etajul 1 si 2, dar de la 2 la 3 trebuie sa utilizezi liftul.

Accesul in turn poate costa maximum 11 euro/pers. Cel mai bun moment al zilei pentru a urca in turn este pe inserate: sa privesti de sus - o panorama de 360 de grade - cum se lasa seara peste oras, alaturi de o cafea buna intr-unul din restaurantele turnului, si sa cobori apoi exact la timp pentru a admira spectacolul de lumini ce are loc in fiecare zi dupa apusul soarelui. Te vei trezi batand din palme, fara voia ta, alaturi de ceilalti turisti pentru ca spectacolul e impresionant.

Importante atractii pariziene

Parisul are sute de atractii turistice, insa cele mai cunoscute dintre acestea sunt mereu aceleasi. Ghidurile turistice propun topuri ale celor mai importante obiective, care includ vizite la Muzeul Luvru, Notre Dame de Paris, Musee d'Orsay, Quartier Latin, Turnul Eiffel, Arc de Triomphe, Champs-Elysees, Centre George Pompidou, Sacre Coeur, Montmartre, Les Quais de la Sene, La Villette, Les Invalides, La Grand Arche de la Defence etc.

Pachet hotel 5 *- incepand de la 837/pers.
Inlcude - 3 nopti cazare la hotel de 5 stele
- mic dejun
- bilet avion (TAROM)
- taxe de aeroprt

Pachet hotel 4 * - incepand de la 534 euro/pers.
Inlcude - 3 nopti cazare la hotel de 4 stele
- mic dejun
- bilet avion (TAROM)
- taxe de aeroprt

Pachet hotel 3* - incepand de la 394 euro/pers.
Inlcude - 3 nopti cazare la hotel de 3 stele
- mic dejun
- bilet avion (TAROM)
- taxe de aeroprt

Citeste si revista Felicia!

Foto: liris.cnrs.fr

În articolul

Viziteaza Parisul - orasul unde s-a nascut ideea de romantism!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x