''Dragoste și război'' - O poveste de dragoste inspirată din fapte reale, cu Sandra Bullock și Chris O'Donnell!

Publicat pe 10.04.2020 la 13:38 Actualizat pe 10.04.2020 la 13:47

‘’Dragoste și război’’(1996), filmul realizat de Richard Attenborough, se adresează iubitorilor romantismului. Scenariul este inspirat din experiențele reale trăite de scriitorul Ernest Hemingway în Italia, în timpul primului război mondial, când se îndrăgostește fără leac de o asistentă medicală de la Crucea Roșie. Nu era tocmai un moment prielnic pentru o poveste de dragoste, însă atracția dintre ei a fost una copleșitoare.

Sandra Bullock (Agnes von Kurowsky) și Chris O'Donnell (Ernest Hemingway) în ''Dragoste și război'', 1996

IMDb

‘’Dragoste și război’’(1996), filmul realizat de Richard Attenborough, se adresează iubitorilor romantismului. Scenariul este inspirat din experiențele reale trăite de scriitorul Ernest Hemingway în Italia, în timpul primului război mondial, când se îndrăgostește fără leac de o asistentă medicală de la Crucea Roșie. Nu era tocmai un moment prielnic pentru o poveste de dragoste, însă atracția dintre ei a fost una copleșitoare. Filmul se bazează pe cartea „Hemingway in Love and War”, scrisă de Henry Villard și James Nagel. Villard, unul dintre autori și personaj în film, era și el la spital cu Hemingway, fiind martorul tuturor evenimentelor ce s-au petrecut atunci.

Povestea filmului reflectă o relație care poate cu ușurință să afecteze semnificativ personalitatea și modul de scriere a unui artist. Agnes von Kurowsky i-a influențat atât de mult cariera de scriitor încât acesta i-a dedicat zece povestiri în care se face referire la idila lor. Ba mai mult, ea a devenit personaj principal în faimosul său roman „A Farewell to Arms”. Hemingway a avut 4 căsătorii eșuate, dovadă că nu a putut să o uite niciodată pe cea care i-a îngrijit rănile în perioada războiului.

Sandra Bullock, cea care o interpretează pe asistenta Agnes von Kurovswy, apare într-o ipostază în care fanii nu o mai văzuseră, dar actrița a reușit să intre foarte bine în pielea personajului. Chris O’Donnell este Ernest Hemingway, un tănâr jurnalist, care devine voluntar la Crucea Roșie. Hemingway o întâlnește pe Agnes după ce revine rănit din război. Cu opt ani mai în vârstă decât Hemingway, care avea atunci 18 ani, Agnes își controla cu greu sentimentele pe care le avea față de pacientul său atrăgător, plin de viață, cu care va trăi, în cele din urmă, o aventură clandestină. Cei doi se confruntă cu asprimile acelor vremuri, unde o astfel de relație neprofesională era considerată interzisă.

‘’Dragoste și război’’, un film în care dragostea sfidează duritatea și regulile războiului, sâmbătă, 11 aprilie, de la 20:00, la Happy Channel.

În articolul

''Dragoste și război'' - O poveste de dragoste inspirată din fapte reale, cu Sandra Bullock și Chris O'Donnell!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Relaţie • ieri la 16:24
4 lucruri pe care femeile le detestă la bărbați
Happy People • ieri la 14:19
În exclusivitate: Orfanii unei Națiuni, serialul fenomen, a fost bine primit de publicul din România
Happy People • ieri la 13:00
Cum arată Sherlyn la trei luni după naștere. Proaspăta mămică a slăbit foarte mult. Care este secretul actriței| Foto
Happy People • ieri la 12:30
Gabriel Soto, detalii picante din relația cu Irina Baeva. Adevărul despre despărțirea dintre cei doi
Happy People • ieri la 11:50
Ce a dezvăluit Antonia Banderas despre perioada în care a fost diagnosticat cu COVID-19
Happy People • pe 29.09 la 17:13
Ce mai face și cum arată acum Belinda