''Dragoste și război'' - O poveste de dragoste inspirată din fapte reale, cu Sandra Bullock și Chris O'Donnell!

Publicat pe 10.04.2020 la 13:38 Actualizat pe 10.04.2020 la 13:47

‘’Dragoste și război’’(1996), filmul realizat de Richard Attenborough, se adresează iubitorilor romantismului. Scenariul este inspirat din experiențele reale trăite de scriitorul Ernest Hemingway în Italia, în timpul primului război mondial, când se îndrăgostește fără leac de o asistentă medicală de la Crucea Roșie. Nu era tocmai un moment prielnic pentru o poveste de dragoste, însă atracția dintre ei a fost una copleșitoare.

Sandra Bullock (Agnes von Kurowsky) și Chris O'Donnell (Ernest Hemingway) în ''Dragoste și război'', 1996

IMDb

‘’Dragoste și război’’(1996), filmul realizat de Richard Attenborough, se adresează iubitorilor romantismului. Scenariul este inspirat din experiențele reale trăite de scriitorul Ernest Hemingway în Italia, în timpul primului război mondial, când se îndrăgostește fără leac de o asistentă medicală de la Crucea Roșie. Nu era tocmai un moment prielnic pentru o poveste de dragoste, însă atracția dintre ei a fost una copleșitoare. Filmul se bazează pe cartea „Hemingway in Love and War”, scrisă de Henry Villard și James Nagel. Villard, unul dintre autori și personaj în film, era și el la spital cu Hemingway, fiind martorul tuturor evenimentelor ce s-au petrecut atunci.

Povestea filmului reflectă o relație care poate cu ușurință să afecteze semnificativ personalitatea și modul de scriere a unui artist. Agnes von Kurowsky i-a influențat atât de mult cariera de scriitor încât acesta i-a dedicat zece povestiri în care se face referire la idila lor. Ba mai mult, ea a devenit personaj principal în faimosul său roman „A Farewell to Arms”. Hemingway a avut 4 căsătorii eșuate, dovadă că nu a putut să o uite niciodată pe cea care i-a îngrijit rănile în perioada războiului.

Sandra Bullock, cea care o interpretează pe asistenta Agnes von Kurovswy, apare într-o ipostază în care fanii nu o mai văzuseră, dar actrița a reușit să intre foarte bine în pielea personajului. Chris O’Donnell este Ernest Hemingway, un tănâr jurnalist, care devine voluntar la Crucea Roșie. Hemingway o întâlnește pe Agnes după ce revine rănit din război. Cu opt ani mai în vârstă decât Hemingway, care avea atunci 18 ani, Agnes își controla cu greu sentimentele pe care le avea față de pacientul său atrăgător, plin de viață, cu care va trăi, în cele din urmă, o aventură clandestină. Cei doi se confruntă cu asprimile acelor vremuri, unde o astfel de relație neprofesională era considerată interzisă.

‘’Dragoste și război’’, un film în care dragostea sfidează duritatea și regulile războiului, sâmbătă, 11 aprilie, de la 20:00, la Happy Channel.

În articolul

''Dragoste și război'' - O poveste de dragoste inspirată din fapte reale, cu Sandra Bullock și Chris O'Donnell!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

CulTOUR • ieri la 17:03
CulTour 2021: Răzvan Alexe, întrebări fulger despre preferințele actorului
Happy People • ieri la 14:43
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
Cuisine • ieri la 13:47
Tăiței soba din hrișcă cu legume
Happy People • ieri la 11:46
Alina Boz într-o ipostază extrem de sexy. Cum arată actrița în costum de baie
CulTOUR • pe 12.04 la 18:28
CulTour 2021: Răzvan Alexe vorbește despre viața sa personală, de la copilărie la maturitate
Cuisine • pe 12.04 la 15:59
(P) Restaurantul Oh!SALAD este #UnulPentruAltul

PARTENERI

CaTine.RO
Horoscopul zilei de 14 aprilie 2021. Berbecii caută stabilitate. Află ce îți rezervă astrele
Observator
Ciclonul tropical Seroja a ras un oraş întreg de pe faţa pământului, în Australia. Autorităţi: "Copaci uriaşi s-au rupt ca morcovii"
Antena 1
Cine moștenește titlul nobiliar al prințului Philip. El este Ducele de Edinburgh
ZU TV
Ca-ntre dive! Cardi B are la follow o artistă de la noi. Ghicești despre cine este vorba?
ZU TV
#MadeInRO. Asta ar cânta Nicki Minaj dacă ar fi rapperiță la noi în țară! I se potrivește?
Retete fel de fel
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
CaTine.RO
Pâine de casă, cea mai ușoară și simplă rețetă
Antena Sport
Un român a devenit faimos în toată lumea după ce a spart 27 de bănci şi a furat jumătate de milion de euro: "Se poate face orice, doar că există o problemă"
Antenastars
Cum arată Tavi Clonda după ce s-a lăsat tuns de Gabriela Cristea: „Ți-ai bătut joc! Zici că am o boală”/ VIDEO
Spynews
Tatăl Oanei Lis a murit în Spania! Familia încearcă să îl aducă acasă