(P) Specialiștii au un favorit clar pentru câștigarea Premiului Oscar la categoria cel mai bun film

Publicat pe 14.04.2021 la 15:50 Actualizat pe 21.04.2021 la 16:22

A 93-a ediție a Premiilor Oscar va avea loc pe 26 aprilie, simultan la Dolby Theatre și Union Station din Los Angeles.

Paxels Engin

Nominalizările au fost anunțate pe 15 martie, iar la categoria cel mai bun film pentru marele premiu se lupta Nomadland, The Father, Judas and the Black Messiah, Mank, Minari, Promising Young Woman, Sound of Metal și The Trial of the Chicago 7.

În schimb, la categoria cel mai bun regizor lupta se dă între Lee Isaac Chung (Minari), Emerald Fennel (Promising Young Woman), David Fincher (Mank), Thomas Vinterberg (Another Round) și Chloe Zhao (Nomadland).

La gala Premiilor Oscar 2021 a fost nominalizat în premieră pentru România și filmul Colectiv. Acesta se află în cursa pentru premiile la categoria cel mai bun documentar și la categoria cel mai bun film internațional.

Nomadland, de departe favorit la categoria cel mai bun film

Specialiștii sunt convinși că Nomadland este marele favorit la câștigarea marelui premiu de la gala Oscarurilor. Astfel, în ultimele săptămâni, cota la pariuri sportive online a scăzut masiv pentru filmul Nomadland.

În prezent, Nomadland are cota 1.20 și le depășește pe The Trial of the Chicago 7 (cota 7.50), Minari (cota 13.00), Promising Young Woman (cota 13.00), Judas & the Black Messiah (cota 26.00), Sound of Metal (cota 51.00) și The Father (cota 81.00).

Prezentarea favoritelor

1. Nomadland - Nomadland prezintă povestea lui Fern, o varstnicâ rămasă fără o mare parte din avuție după o criză financiară. Ea a decis să vândă tot ce mai avea și și-a cumpărat un van. Astfel, ea pornește într-o călătorie în Vestul Americii într-un van în încercarea de a-și găsi de muncă. Filmul a produs multă emoție și a avut numeroase recenzii pozitive. De altfel, a obținut deja marile premii la festivalurile de film de la Veneția și Toronto, o premieră în domeniu. Apoi, a câștigat marele premiu și la Globurile de Aur 2021. Așadar, Nomadland este creditat cu șanse foarte mari să fie desemnat cel mai bun film al anului și la Premiile Oscar. E un film emoționant, despre lupta pentru supraviețuire și despre felul în care oamenii se ajută când dau de greu.

2. The Trial of the Chicago 7 - Inspirat din fapte reale, acest film spune povestea militanților care au luptat împotriva războiului din Vietnam. Ei au fost aduși în fața legii și au avut de înfruntat un sistem ostil, care îi dorea închiși. Personalități diferite, cei 7 au reușit cu greu să se înțeleagă. Dar în cele din urmă au reușit să se pună de acord și a rezultat un film extraordinar, chiar dacă este filmat într-o măsură destul de mare în sala de judecată. E un film cu discursuri superbe și cu momente din care poți trage niște învățăminte. Filmul a fost lansat în septembrie 2020, a avut un buget de 35 de milioane de dolari.

3. Minari - După succesul Parasite de la gala din 2020, un alt film sud-coreean a ajuns pe lista nominalizărilor. Ce-i drept, acesta are și scene în limba engleză. Minari prezintă povestea unei familii sud-coreene de imigranți care încearcă să se adapteze în America rurală a anilor '80. Filmul a avut premiera în ianuarie 2020 la Sundance Film Festival, unde a câștigat două premii. A fost declarat unul dintre cele mai bune filme din 2020 și a are în total șase nominalizări la gala Premiilor Oscar 2021. De asemenea, a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun film străin și are 6 nominalizări la Premiile BAFTA 2021.

4. Promising Young Woman - Această comedie neagră îi are în distribuție pe Carey Mulligan, Bo Bumham, Alison Brie, Clancy Brown, Jennifer Coolidge, Laverne Cox și Connie Britton. De asemenea, înregistrează și debutul regizoral al lui Emerald Fennell. Filmul prezintă povestea unei femei care dorește să se răzbune după moartea celei mai bune prietene, în urma unui viol. Acest film a avut de asemenea recenzii pozitive și are 5 nominalizări la Premiile Oscar. National Board of Review l-a inclus totodată pe lista celor mai bune filme de văzut din 2020.

5. Judas & the Black Messiah - Un film biografic despre povestea lui Fred Hampton, președintele sucursalei din Illinois a Black Panther Party, la finalul anilor '60 și relația acestuia cu William O'Neal, un informator al FBI. Un film cu multă intrigă, care a avut recenzii pozitive. Din distribuție fac parte Daniel Kaluyya, Lakeith Stanfield, Jesse Plemons și Dominique Fishback. Filmul a fost lăudat adesea și are șase nominalizări la Gala Premiilor Oscar. De asemenea, Kaluyya a câștigat premiul acordat celui mai bun actor într-un rol secundar la Globurile de Aur 2021.

În articolul

(P) Specialiștii au un favorit clar pentru câștigarea Premiului Oscar la categoria cel mai bun film

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x