6 idei care te ajută să salvezi o petrecere de Revelion unde nu cunoști pe (aproape) nimeni

Publicat pe 18.12.2018 la 10:05 Actualizat pe 18.12.2018 la 10:09

Chiar dacă ești o persoană mai introvertită, tot te poți apropia de oameni pe care nu i-ai mai văzut niciodată, fără să faci un efort supraomenesc.

De câte ori nu te-ai trezit la petrecere adusă de o prietenă care a dispărut în primele cinci minute din clipa în care ați întrat pe ușă? Dacă același lucru simți că se va întâmpla și la următoarea petrecere a ta, cea de revelion să zicem, important în primul rând este să nu intri în panică și să cauți rapid o scuză să fugi de acolo. Chiar dacă ești o persoană mai introvertită, tot te poți apropia de oameni pe care nu i-ai mai văzut niciodată, fără să faci un efort supraomenesc.

6 idei care te ajută să salvezi o petrecere de Revelion unde nu cunoști pe (aproape) nimeni

1. Lasă negativismul

Ai ajuns acolo pentru că persoana care găzduiește petrecerea te vrea acolo sau ai venit cu cineva care te consideră o companie plăcută. Așa că, cel mai important, renunță la ideea că nu ai ce căuta în acel loc pentru că tot ce vei face va fi să te excluzi singură din grup.

2. Vino cu ceva nou

De cele mai multe ori nici nu trebuie să spui prea multe lucruri ca să intri în discuție cu cineva. Trebuie doar să ai câteva subiecte clare pe care le poți aborda cu încredere și să duci discuția într-o zonă care îți este confortabilă. Dacă ești fumătoare și nu vrei să îi deranjezi pe cei din jurul tău, atunci poți apela la un IQOS, dispozitivul care folosește tehnologia încălzirii tutunului. Acest lucru înseamnă că vei scăpa de mirosul de tutun ars, de fum, iar hainele, mâinile și respirația vor fi proaspete în continuare.

3. Oferă-te să ajuți gazda

Pentru orice gazdă o petrecere în locuință poate fi extrem de obositoare. Tot timpul trebuie să faci drumuri între bar, bucătărie și zona destinată invitaților, să te asiguri că toată lumea are tot ce îi trebuie și că toți se simt bine. O cale prin care te poți integra rapid în colectiv și poți cunoaște cât mai multă lume este să te oferi să ajuți gazda. În acest fel, nu vei mai sta într-un colț fără să interacționezi cu cei din jur și vei găsi mereu un context să intri în discuție cu cineva nou.

4. Chiar ascultă ce zic cei din fața ta

Atunci când te sperie ideea de a sta în mijlocul unor oameni pe care nu îi cunoști, de cele ma multe ori vei fi absorbită de propriile gânduri decât de ceea ce spun celelalte persoane. Acest lucru nu te va ajuta să intri mai ușor într-un dialog cu cineva. În schimb, e important să păstrezi contactul vizual cu interlocutorul tău și lasă-l să-și ducă ideea până la capăt. Vei vedea că și gestul său va fi reciproc apoi.

5. Ține minte că nimeni nu stă cu ochii pe tine

În mintea ta e posibil să ai impresia că toți ochii sunt pe tine și orice greșeală va fi văzută de cineva. În realitate lucrurile nu sunt nici pe departe în felul ăsta. Relaxează-te, simte-te bine, chiar dacă verși pe jos un pahar de vin din greșeală. Ești la o petrece, nu într-o bibliotecă, așa că vei fi în siguranță.

6. Caută-i pe alții la fel ca tine

Sunt și alte persoane care de obicei se simt stinghere la petreceri, iar dacă faci parte din această categorie v-ați putea înțelege bine. Caută-i pe ceilalți care preferă mai degrabă să stea într-un colț decât să abordeze o persoană necunoscută la o discuție.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Nicoleta Ionescu

În articolul

6 idei care te ajută să salvezi o petrecere de Revelion unde nu cunoști pe (aproape) nimeni

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x