Actrița Lucía Guilmáin a murit. Vestea a fost confirmată de apropiați

Publicat pe 16.02.2021 la 17:05 Actualizat pe 16.02.2021 la 17:26

O mare stea a cinematografiei mexicane s-a stins din viață, la vârsta de 83 de ani. Trista veste că Lucía Guilmáin a murit a fost făcută publică de unul dintre nepoții săi, actorul Jorge Ortiz de Pinedo.

Actrița Lucía Guilmáin, fotografie alb-negru, ține în mână o diplomă, distincție care i-a fost acordată

Lucía Guilmáin s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani.

Instagram

Este doliu în lumea teatrului și a cinematografiei mexicane! Lucía Guilmáin a încetat din viață ieri, în data de 15 februarie, în jurul orei 14:30. Ea a fost fiica marii actrițe Ofelia Guilmáin, sora lui Juan Ferrara și Esther Guilmáin.

Familia i-ar fi stat alături până în ultima clipă, după cum a povestit Jorge Ortiz de Pinedo, cunoscut la noi în țară pentru rolul din telenovela „Dragoste la Indigo”, produsă de Televisa.

Mesajele emoționante transmise de apropiați, după ce Lucía Guilmáin a murit

El a fost cel care a făcut anunțul morții public, prin intermediul contului său de Twitter.

„Cu regret anunț că astăzi, la 2:30 după-amiaza, fiind în compania fiului ei Raúl, a norei și a nepoților ei, Lucía Guilmáin (Lucía Gutiérrez Puerta) a încetat să mai existe. Doresc familiei sale multă putere. Sincere condoleanțe. Odihnește-te în pace Lucía ... ”, a scris Jorge Ortiz de Pinedo, pe pagina sa de socializare.

Profund regret față de trecerea în neființă a Lucíei Guilmáin și-au exprimat și mari instituții artistice, pecum „Teatros de la Ciudad de México” (n.r. Teatrul din Ciudad de Mexico). Reprezentanții teatrului au transmis un mesaj de emoționant, tot prin intermediul Twitter.

„Am pierdut-o pe prima noastră actriță Lucía Guilmáin (1938-2021), care și-a construit o carieră importantă în teatru, film și televiziune, timp de mai bine de 45 de ani. Ne unim cu durerea pe care o au prietenii și familia, pentru această pierdere sensibilă.”, este mesajul instituției.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine a fost Lucía Guilmáin și mama sa, Ofelia

Mama actriței, cea care a dar startul „dinastiei” Guilmáin în lumea artistică, și-a început cariera la teatrul din Madrid, în anii războiului civil (1936-1939). Ofelia Guilmáin a fost membră a trupei de teatru „Guerrillas del Teatro”, iar ulterior a jucat alături de formația „Retablo Rojo”.

În anul 1939 a ajuns refugiată în Mexic, unde a debutat cu piesa „Mujeres de Booth”. Doi ani mai târziu însă s-a măritat, iar acest lucru i-a afectat viața profesională. S-a retras din spectacole timp de mai bine de un deceniu.

Ofelia Guilmáin, mama actorilor Lucia Guilmáin și Juan Ferrara, a fost o fană împătimită a operelor grecești ale lui Euripide, Eschil și Sofocle și a rămas renumită pentru interpretarea pe scenă a operei lui León Felipe.

Fiica sa Lucía s-a născut pe 5 ianuarie 1938 și de mică a pășit în lumea teatrului și a televiziunii, datorită mamei sale. S-a făcut remarcată pe marile ecrane, până în ziua de astăzi, în fime precum: „Más negro que la noche” (2014), „Longitud de guerra” (1976), „Presagio” (1975) și „y Lanza tus penas al viento”(1966).

Citește și: Julián Gil a vorbit despre experiența pe care a trăit-o, după ce s-a infectat cu COVID-19 Imagine rară cu Juan Soler în copilărie. Cum arăta celebrul actor în primii ani de viață

În articolul

Actrița Lucía Guilmáin a murit. Vestea a fost confirmată de apropiați

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x