Alfonso Herrera, implicat în cauze umanitare. Ce a declarat actorul despre experiența trăită în taberele de refugiați

Publicat pe 24.09.2020 la 10:51 Actualizat pe 29.10.2020 la 13:02

Actorul Alfonso Herrera a fost numit de către UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, ca cel mai recent Ambasador al Bunăvoinței. Starul, în urmă cu patru ani, și-a început cariera la UNHCR susținând campania #ConLosRefugiados, iar în 2019 a participat la evenimente cu UNHCR în timpul sărbătorilor LGBTI Pride.

Alfonso Herrera, implicat în cauze umanitare. Ce a declarat actorul despre experiența trăită în taberele de refugiați

Alfonso Herrera, implicat în cauze umanitare. Ce a declarat actorul despre experiența trăită în taberele de refugiați

Hepta

Sensibilizat de poveștile de viață pe care le-a auzit în Mexic de la refugiați, fostul RBD a decis să călătorească cu UNHCR pentru a afla din prima linie situația cu care se confruntă mii de oameni obligați să se deplaseze în America Centrală.

„Am avut ocazia să vorbesc cu mulți oameni în călătoria pe care am avut-o în El Salvador și Honduras. Uneori, trebuie să recunosc că m-am simțit un pic copleșit emoțional de poveștile lor, pentru că au trecut cu adevărat prin situații teribile. Dar i-am întrebat, de asemenea, dacă există speranță și toți au răspuns că da, desigur, există speranță ”, a spus starul de telenovele.

Herrera a promovat opera Acnurei prin intermediul rețelelor sale sociale și în interviuri. De asemenea, a susținut evenimentele și campaniile majore de strângere de fonduri și de sensibilizare ale agenției, inclusiv campania globală de acces la apă și săpun pentru refugiați și solicitanți de azil în timpul pandemiei de Covid-19.

„Angajamentul profund pe care l-a arătat Alfonso față de refugiați și alte persoane strămutate, este o contribuție valoroasă la activitatea UNHCR pentru a asigura protecția și integrarea acestor oameni”, a declarat directorul Biroului Regional al UNHCR pentru America, José Samaniego.

Acceptând noul său rol, Herrera a explicat că se simte „foarte recunoscător față de UNHCR” și că „este important să sprijine această muncă indispensabilă pe care o fac, zi de zi, atât persoanele care sunt la birou, cât și persoanele care sunt în teren. Ultima mea călătorie a venit cu doar câteva zile înainte de declararea pandemiei, ceea ce m-a făcut să înțeleg că toți oamenii care au fost obligați să se mute caută stabilitate”.

Alfonso va servi ca Maestru al Ceremoniilor în cadrul adunărilor virtuale ale Premiului Nansen 2020, care va fi difuzată pe 5 octombrie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În articolul

Alfonso Herrera, implicat în cauze umanitare. Ce a declarat actorul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x