Cum arată dieta minune lui Eric del Castillo la 89 de ani. Animalul marin adăugat în alimentația sa: „E gustos”

Publicat pe 14.01.2024 la 15:26 Actualizat pe 14.01.2024 la 15:35

Eric del Castillo împărtășește secretul dietei sale sănătoase la vârsta de 89 de ani, dezvăluind că a inclus consumul de rechin în rutina sa alimentară.

Eric del Castillo

Gettyimages.com

Într-un interviu acordat emisiunii matinale "Hoy", celebrul tată al lui Kate del Castillo a povestit că a descoperit acest aliment cu mulți ani în urmă, grație unor prieteni coreeni.

"Obișnuiam să ies cu proprietarul vasului de rechini, în zilele în care nu aveam un apel, în largul mării pentru a vâna sau pescui rechini, , nu sunt sigur care este termenul potrivit", spune Eric del Castillo.

Rechinii, accesibili din punct de vedere financiar pentru Eric del Castillo

El și-a adus aminte cum pregăteau rechinii și a subliniat că aceștia erau foarte accesibili din punct de vedere financiar. „Luam unul, doi, trei sau patru și apoi, după ce îi aveam deasupra, mergeam pe plajă. Atunci îi marcăm, îi așezăm la soare și îi umpleam cu sare, era mai ieftin", a explicat el, potrivit tvnotas.com.

Desi a evidențiat avantajele consumului de rechin, Eric del Castillo a recunoscut că în perioada Crăciunului a simțit dorința de a mânca rechin, dar au optat pentru cod. „Are un gust mai bun, nu are oase și este un produs mexican. Nu știu de ce avem cod în casă, ne este dor de rechin", a adăugat el.

Reacțiile gazdelor de la emisiunea "Hoy" au variat, de la surprindere la încercarea de a găsi justificări. Martha Figueroa a subliniat că există încă oameni care consumă rechin și că perspectiva asupra acestui obicei poate varia. Tania Rincón a încercat să facă o analogie între consumul de rechin și Omega 3.

În ceea ce privește pescuitul de rechini în Mexic, conform Institutului Național de Pescuit, există aproximativ 100 de specii de rechini pe coastele țării, cu 39 dintre ele fiind de mare importanță comercială. Cu toate acestea, specii precum rechinul alb, rechinul basking și rechinul balenă sunt protejate permanent, iar celelalte pot fi capturate cu excepția perioadelor de prohibiție stabilite.

Legea generală privind pescuitul durabil și acvacultura se concentrează pe protejarea proceselor de reproducere și recrutare a speciilor, amintind că rechinii sunt creaturi cu creștere lentă, potențial redus de reproducere și longevitate mare, având nevoie de mai mult de 14 ani pentru a-și dubla populația numerică.

În articolul

Cum arată dieta minune lui Eric del Castillo la 89 de ani. Animalul marin adăugat în alimentația sa: „E gustos”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x