EXCLUSIV! Carmen Tănase: ”De Crăciun stau acasă. Nu mă îndur să îmi las animăluțele singure”

Publicat pe 20.12.2016 la 15:29 Actualizat pe 20.12.2016 la 15:34

Pentru Carmen Tanase, Craciunul este sinonim cu mirosul cozonacilor, al sarmalelor, dar si al cazematelor din zapada pe care le construia in copilarie.

Actrița Carmen Tănase a povestit, în exclusivitate pentru tvhappy.ro, cum erau Sărbătorile de iarnă în perioada copilăriei. Colinde, cazemate din zăpadă, mirosul cozonacilor, al sarmalelor… O lume de basm, de vis, așa cum mulți au auzit din poveștile spuse de bunici. Copilul Carmen Tănase ajungea acasă îmbujorată și udă din cap până în picioare după ore-n șir de joacă în zăpadă. Așa era copilăria sa. Anul acesta, actrița va petrece Crăciunul acasă. Nu se îndură să își lase singure animăluțele sale de companie. Dar, mai bine vă lăsăm să citiți un emoționant interviu cu ambasadoarea Happy Channel, Carmen Tănase.


tvhappy.ro: Cum erau Sărbătorile, în copilărie?

Carmen Tănase: Foarte frumoase. Nu mai există nimic acum din ce era în copilăria mea, poate de aceea nu-mi mai plac. Atunci și iarna era frumoasă, cu zăpadă mare, curată… Nu erau nici atâtea mașini, iar zăpada se păstra albă. În anii copilăriei mele, tradițiile erau păstrate de la sine, nu făcea nimeni emfază din ele. Mirosea frumos în casa pentru că totul era făcut în casă. Mirosurile se îmbinau frumos, de acolo și vorba că… miroase a Crăciun. Mama și bunica pregăteau mâncarea de Crăciun în bucătărie, iar noi stăteam pe lângă ele și ne împiedicam în picioarele lor. Ne jucam pe afară cu copiii, facem cazemate și veneam acasă uzi până la piele. Aveam și sobe de teracotă… Totul arăta ca în ilustrațiile despre care cei mici cred că sunt doar ilustrații, dar chiar așa se trăia în vremea aceea. Moșul venea nu cu tablete, ci cu păpuși, mingii… pe care le așteptam un an întreg. Cântam cu mama și cu tata bradului după ce îl împodobeam. Toate acestea erau lucruri normale, așa era firesc în toate casele.

O întâmplare de pe vremea când mergeai la colindat

Mergeam cu toți copiii la colindat, dar înainte făceam repetiții. Primeam bănuți cu care ne cumpăram gogoși și suc, sau mergeam să ne dăm în roată și în lanțuri în Orășelul Copiilor din Ploiești. Era tare frumos, iar în bradul din centrul parcului erau becuri mari, colorate, jucării, beteală și bomboane adevărate.

Unde veți petrece Crăciunul și Revelionul?

Am invitații pe care nu le pot onora pentru că nu mă îndur să las animalele singure acasă. Probabil o să invit eu la mine câteva persoane, la masă.

Ce veți pregăti pentru masa de Crăciun?

Pe masă va fi ce ce pune în mod obișnuit de Crăciun.

Ce superstiții aveți pentru Crăciun și pentru noaptea de Revelion?

De fiecare dată am bani în buzunar, să mă găsească Anul Nou cu bani la mine, un metal prețios și ceva roșu.

În articolul

EXCLUSIV! Carmen Tănase: ”De Crăciun stau acasă. Nu mă îndur să îmi las animăluțele singure”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x