Natalia Oreiro suferă de o boală rară. Ce este misophonia si cum reușește artista să treacă peste reacțiile publicului

Publicat pe 23.03.2024 la 21:30 Actualizat pe 23.03.2024 la 18:51

Natalia Oreiro este una dintre cele mai îndrăgite vedete din lume, însă aceasta s-a luptat întotdeauna cu o boală extrem de rară. Ce este misophonia și cum reușește artistă să o depășească în viața de zi cu zi.

Natalia Oreiro poartă o rochie neagră fără mâneci și zâmbește

Natalia Oreiro suferă de o boală rară despre care puțini cunosc detalii

Profimedia Images

Misophonia este boala rară de care suferă Natalia Oreiro și pe care a descoperit-o în copilărie. Aceasta a vorbit în câteva rânduri despre ceea ce se întâmplă de obicei în viața sa personală, cu toate că de cele mai multe ori a preferat să-și trăiască viața în privat, departe de ochii celor curioși.

Natalia Oreiro suferă de o boală rară. Ce este misophonia

În ultimii ani, diva a început să vorbească public despre o boală rară auditivă pe care a descoperit-o în copilărie. Aceasta i-a provocat diferite probleme de-a lungul timpului. Astfel, aceasta nu suportă să audă pe cineva în aproiere mestecând gumă. Boala se numește misophonie și se traduce ca “ura față de sunete”. Puține persoane suferă de aceasta la nivel mondial.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Misophonia, cunoscută și ca sindromul sensibilității selective a sunetului, a fost clasificată ca o boală psihiatrică încă din 2013. Este o intoleranță în cazul anumitor sunete cotidiene produse de celelalte persoane ( de exemplu, mestecaul, sorbitul) sau intrarea în contact cu sunetele anumitor obiecte. Boala se descoperă în copilărie, între 10 și 12 ani. Așa a fost și cazul faimoasei Natalia Oreiro.

“Guma de mestecat reprezintă pentru mine punctul maxim și pixul la fel. Există un grup în Argentina care are această patologie. Eu, de exemplu, când urc în mașină și văd că domnul mestecă gumă îmi pun dopuri de urechi.”, a declarat Natalia Oreiro. În 2022, vedeta a oferit un interviu pentru publicația Hola și acolo a vorbit încă o dată despre boala de care suferă, spunând că este ceea ce o incomodează cel mai mult la propria persoană .

“De micuță m-a făcut să mă simt foarte vulnerabilă. Nu are remediu, este neurologică, din bolile rare. Când unele persoane reușesc să fie anxioase în repetate rânduri, cei cu misophonie absorb acea anxietate.”, a mărturisit actrița din “Înger Sălbatic”.

Ce este misophonia, boala de care suferă Natalia Oreiro

Misophonia are legătură cu sentimentele negative pe care anumite persoane le au în legătură cu diverse sunele. Nu are legătură cu caracteristicile sunetului în general, ci faptul că anumite sunete provoacă diverse stări de spirit.

“Misophonia este intoleranța în cazul anumitor sunete specifice din lumea cotidiană. Unii pot fi deranjați de sunetul care se produce în timpul spălării vaselor. Poate fi vorba despre sunete care se produc în timpul masticării.”, a explicat doctorul Ana Carolina Binetti pentru infobae.com. Natalia Oreiro s-a născut pe 19 mai 1977 în Montevideo, Uruguay. S-a căsătorit cu Ricardo Mollo în 2001 și a continuat să-și demonstreze puterea pe plan profesional.

Cea mai recentă producție în care joacă rolul de protagonistă, Santa Evita, a reușit să o claseze din nou pe primele locuri în topurile internaționale. De asemenea, proiectul “Înger Sălbatic” rămâne telenovela care a adus-o în fața fanilor din lumea întreagă. Este actriță, cântăreață, model și prezentatoare TV, dar cel mai mult apreciează rolul de mamă. Cu toate că este rezervată pe plan personal, sunt momente în care le arată fanilor imagini cu fiul său, Merlin Atahualpa Mollo. Are 46 de ani și 1.70 cm înălțime.

În articolul

Natalia Oreiro suferă de o boală rară. Ce este misophonia si cum reușește artista să treacă peste reacțiile publicului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x