(P) Cum alegem costumele de baie pentru a ne subția silueta?

Publicat pe 19.04.2023 la 11:35 Actualizat pe 19.04.2023 la 11:39

Sezonul cald se apropie cu pași rapizi, așa că este timpul să îmbraci cel mai elegant costum de baie al verii 2023. Vara este sezonul vacanțelor, ceea ce înseamnă că este momentul perfect pentru a-ți actualiza colecția de costume de baie.

O femeie care e îmbrăcată în costum de baie negru, întreg

Shutterstock

Din păcate - sau poate din fericire - unul și același costum de baie nu se va potrivi tuturor. Asta din cauza diferitelor tipuri de siluete. Iar ceea ce la unele femei arată cool și elegant, la altele nu face decât să accentueze imperfecțiunile și să strice look-ul de plajă!

Cum alegi un costum de baie

Trebuie reținut faptul că atunci când alegi costume de baie femei, cel mai important lucru este să îți determini tipul de corp și să înțelegi ce zonă vrei să pui în evidență și ce zona mai puțin. De exemplu, dacă ai silueta de “măr” ar trebui să alegi un costum de baie cu un top „liniștit” pentru a nu pune accent inutil pe partea superioară a corpului. Iar pentru proprietarii figurii de „pară” există o regulă a topului „activ” - pentru a elimina accentul de pe șoldurile pline, ar trebui să acorzi atenție costumelor de baie cu decolteu și inserții pe partea de sus. Indiferent de modul în care arăți, cu siguranță vei găsi un model de costum de baie care ți se potrivește de minune!

Atunci când alegi un costum de baie, este important să iei în considerare forma corpului tău, pentru a găsi modelul care îți va pune în valoare silueta și va masca eventualele imperfecțiuni. Ai cel puțin 4 modele de costume de baie potrivite pentru diferite forme de corp:

Pentru silueta în formă de pâlnie (triunghi)

Acest tip de siluetă are umerii înguști, talia subțire și șoldurile mai late. Costumele de baie care se potrivesc bine acestei forme de corp sunt cele cu topuri triunghiulare, cu bretele reglabile și slipuri cu talie joasă;

Pentru silueta în formă de măr

Această siluetă se caracterizează prin umeri mai lați, o talie mai plină și șolduri înguste. Costumele de baie potrivite pentru această formă de corp sunt cele cu topuri mai largi, care acoperă partea de sus a corpului și îți permit să îți evidențiezi șoldurile. Colecția de costume de baie întregi sau un slip cu talie mai înaltă poate ajuta să maschezi o talie mai plină;

Pentru silueta în formă de pară

Această siluetă are umerii mai înguști, talia subțire și șoldurile mai late. Pentru a pune în valoare această siluetă, poți alege un costum de baie cu un top mai activ, care atrage atenția către partea de sus a corpului, și slipuri cu talie joasă;

Pentru silueta în formă de clepsidră

Această siluetă are o talie definită, umeri și șolduri în proporție egală. Costumele de baie potrivite pentru această formă de corp sunt cele care pune accentul pe talie, cum ar fi costume de baie cu talie înaltă sau cele cu benzi sau curele care înfășoară talia. Topurile de costume de baie potrivite pentru această siluetă sunt cele cu un decolteu în formă de inimă sau cele care acoperă doar jumătatea superioară a corpului.

2 reguli când alegi costumul de baie

Când alegi costului de baie, principalul lucru este să te simți liber.

Nu îți ascunde silueta

Multe fete cred în stereotip: dacă parametrii nu sunt 90-60-90, nu poți purta un costum de baie deschis. Cu toate acestea, există multe modele de costume de baie, inclusiv deschise și semi-deschise (monokini), care corectează vizual figura și desenează curbele dorite. Și unele modele de costume de baie închise sunt capabile să sublinieze la fel de bine figura.

Ține cont de tipul tău de siluetă

Dacă ai probat mai multe modele de costume de baie și nici unul nu arată grozav, nu înseamnă că este ceva în neregulă cu silueta ta. Pur și simplu nu ai găsit modelul tău. Regula de bază în alegerea unui stil este să accentuezi zonele pe care vrei să le scoți în evidență și să lucrezi la zonele care trebuie corectate vizual.

În concluzie, atunci când alegi un costum de baie, încearcă să găsești un model care îți va pune în valoare silueta și te va face să te simți confortabil în el. Alege un costum de baie care îți place și care te face să te simți încrezătoare în timpul verii și în timpul vacanțelor!

În articolul

Cum alegem costumele de baie pentru a ne subția silueta?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x