Rețeta lui Vlăduț: Plăcintă cu brânză sărată, servită cu sos de roșii aromatizat, cum de mult n-am mai mâncat
Publicat pe 31.07.2016 la 16:04
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne propune sa ne răsfățăm simțurile cu o plăcintă cu brânză sărată, servită cu sos de roșii aromatizat, cum de mult n-am mai mâncat.
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne propune sa ne răsfățăm simțurile cu o plăcintă cu brânză sărată, servită cu sos de roșii aromatizat, cum de mult n-am mai mâncat.
Ingrediente
- 800 g aluat franțuzesc
- 1 kg brânză dulce
- 500 g brânză telemea
- 4-5 ouă
- 200 g smântâna
- busuioc
- Pentru sos:
- 2 kg roșii
- 2 căței de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- 1-2 ardei galbeni
- multe frunze de busuioc
- 2 crenguțe de rozmarin
Mod de preparare
Se amesteca branzeturile cu smantana, busuiocul si ouale si se aseaza compozitia obtinuta, intre doua foi de aluat.
Se cresteaza foaia de deasupra din loc in loc si se coace placinta pentru 35 de minute la 200 de grade.
Rosiile se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se scot in apa foarte rece.
Se decojesc si se trec prin blender, apoi se fierb impreuna cu uleiul de masline, doi catei de usturoi razuiti si cateva crengute de rozmarin.
Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 30 de minute, timp in care se asezoneaza si cu sare, piper si multe frunze de busuioc, iar spre final se adauga si ardeii taiati in cubulete.
Se serveste placinta cu acest sos delicios.