Un desert cool cu zmeură și fistic, ce-ți încântă privirea și papilele! Înghețata asta o faci cu doar cinci ingrediente
Publicat pe 04.05.2016 la 15:27 Actualizat pe 04.05.2016 la 16:12
Zilele însorite nu sunt departe, era parcă un vers dintr-un cântec. Chiar așa, deci mergem cu gândul deja la zilele lungi cu soare, multă lumină și multe grade în termometre.
Zilele însorite nu sunt departe, era parcă un vers dintr-un cântec. Chiar așa, deci mergem cu gândul deja la zilele lungi cu soare, multă lumină și multe grade în termometre.
Și ar trebui să fim pregătiți cu cele mai cool metode de a ne răcori. Da, știm! Înghețată zilnic!
Dar noi nu îți propunem orice tip de înghețată, ci una cool, cremoasă, din ingrediente puține și alese, numai bună de laudă pe Instagram, căci este și tare aspectuoasă. #foodporn, cum se poartă în zilele noastre.
Pentru șase porții, ai nevoie de:
75g fistic fără coajă (lăsat o noapte într-un bol cu apă)
150g zmeură
160g cremă de nucă de cocos (lăsată la congelator peste noapte)
3 lingurițe sirop de agave
1 linguriță extract de trandafir
Cum o prepari:
Întinde o foaie de copt pe o tavă cu o capacitate de aproximativ 600 ml.
Zdrobește zmeura cu o furculiță.
Într-un bol, răzuiește stratul gros de cremă de cocos, adaugă puțină apă și blenduiește până se îngroașă compoziția. Adaugă siropul de gave și extractul de trandafir și mai blenduiește puțin.
Adaugă compoziția în tava pregătită și pune din loc în loc zmeura și fisticul puțin zdrobit. Întinde cu grijă și lasă minim patru ore la congelator.
Se mută apoi în frigider pentru o oră înainte de servire. Se taie ca în imagine și gata! Poftă bună!