Din învăţăturile lui Buddha. 5 lecţii de ÎNŢELEPCIUNE vitale pentru tine
Publicat pe 16.02.2017 la 22:07 Actualizat pe 16.02.2017 la 23:27
Invataturile lui Buddha sunt de o foarte mare actualitate.
Siddhartha sau Gautama Buddha a fost una dintre cele mai importante personalitati spirituale a lumii.
Originar din Nepal, Buddha este cel care a pus bazele budismului, o religie ce s-a raspandit rapid in multe parti ale lumii si care a reusit sa fie o adevarata inspiratie pentru un numar mare de oameni. Da, Buddha a fost intr-adevar un suflet iluminat care a propovaduit compasiunea fata de umanitate si fata de viata insasi.
Chiar si in zilele noastre, invataturile lui Buddha sunt de o foarte mare actualitate si vor continua sa fie atata timp cat va exista viata pe aceasta planenta, ele avand o relevanta foarte mare pentru fiecare dintre noi.
Fiecare aspect al vietii sale este edificator si o adevarata sursa de inspiratie. In continuare, va vom prezenta cateva dintre principalele lectii pe care le putem invata de la acest suflet iluminat. Iata ce putem invata de la Buddha:
- Iubirea poate vindecă – Esența învățăturilor lui Buddha se concentrează asupra iubirii și asupra deschiderii inimii. De fapt, atunci când inimă este plină de iubire, rareori poate pune energia negativă stăpânire pe noi.
- Puterea prezentului – Buddha ne încurajează să trăim în momentul prezent, în loc să regretăm trecutul sau să visam la viitor. De fapt, această lecție ne poate ajutas a ne atingem scopurile în societatea în care trăim.
- Privește în interiorul tău – Motivul pentru care Buddha i-a sfătuit pe mulți dintre discipolii săi să privească în interiorul lor se datorează faptului că adevărată comoară se află în interiorul fiecăruia dintre noi, nu în afară noastră. Pacea nu vine către cel care își permite să se bucure de toate plăcerile materiale, ci către cel care privește în interiorul sau.
- Eliberează-te de dorințe – Cea mai ușoară cale spre iluminare este reprezentată de eliberarea de dorințe. Agățându-te chiar și de dorință de a fi iluminat nu este altceva decât o piedică către acest scop.
- Disciplinează-ți mintea – Atunci când mintea nu este controlată, ea are tendința să ne controleze și astfel cădem în cea mai mare capcană. Mintea poate fi un instrument extraordinar atunci când este antrenată și strunită, dar poate fi o capcană periculoasă în lipsă disciplinei.