10 întrebuințări uimitoare ale aspirinei – Te scapă de mătreață, vindecă acneea și repară părul degradat!

Publicat pe 04.01.2018 la 12:47 Actualizat pe 04.01.2018 la 13:15

Tu cunosti toate beneficiile aspirinei?

Aspirina este un medicament cu multiple întrebuințări. Pe lângă tratarea febrei, aspirina are o serie de beneficii pentru estetică.

Iată cum poți utiliza aspirina în folosul tău!

1. Vindecă mușcăturile de insecte

Aspirina reduce umflăturile și calmează mâncărimile provocate de mușcătura de țânțar. Înmuiați o aspirină într-o lingură de apă și aplicați-o timp de câteva minute pe zona afectată.

2. Contribuie la dispariția petelor de pe față

Aspirina conține un ingredient solubil în grăsimecare se găsește în majoritatea cremelor pentru luminozitate a feței și în loțiuni de curățare. Amestecați 7 aspirine cu 3 linguri de iaurt și o lingură de miere. Aplicați masca pe tenul curat și așteptați 15 minute. După îndepărtare, veți avea pielea fină și sănătoasă. Are efect ușor de peeling, reduce cicatricile și petele și previne blocarea porilor.

3. Rol de exfoliant

Aspirina se poate folosi cu succes pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe față. Te ajută să scapi de sebumul în exces și scade dimensiunea porilor dilatați. Amestecați cu apă și lăsați-o câteva minute pe față. În cazul în care aveți piele sensibilă, aplicați-o cu grijă ca să nu vă iritați pielea.

4. Te scapă de calusuri

Tabletele de aspirină sunt foarte eficiente pentru că înmoaie talpa piciorului și îndepărtează cu ușurință pielea moartă. Mărunțiți 7 aspirine peste care adăugați o jumătate de lingură de suc de lămâie și amestecați până devine pastă. Aplecați amestecul pe tălpi și acoperiți cu un prosop cald. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi exfoliați zonele uscate cu piatra ponce.

5. Repară părul degradat

Aspirina face minuni pentru părul tău. Dacă vă doriți un păr strălucitor și sănătos, dizolvați câteva aspirine într-o cană cu apă caldă și aplicați pe părul curat. Lăsați masca pe păr să acționeze 15 minute, apoi limpeziți.

6. Îndepărtează petele de transpirație de pe haine

Hainele tale vor arăta ca noi cu ajutorul aspirinei. Aplicați o pastilă de aspirină dizolvată în apă peste petele de transpirație și lăsați să acționeze peste noapte. Spală hainele ca de obicei și vei fi mulțumită de rezultate.

7. Îndepărtează petele de săpun din cadă

Dacă nu-ți place felul în care arată petele de săpun pe cada ta, adaugă 5 aspirine pisate în lichidul de curățare a băii. Presărați pe toată zona și lăsați să acționeze timp de 30 de minute. După aceea, îndepărtați resturile cu un prosop.

8. Prelungește durata de viață a florilor

Dacă îți dorești ca florile tale proaspăt tăiate să dureze mai mult în vază adaugă o pastilă zdrobită de aspirină în apă. Acest truc eficient funcționează mai ales în cazul trandafirilor care nu se ofilesc atât de repede și se păstrează în condiții bune.

9. Ține mătreața sub control

Mătreața poate provoca mâncărimi supărătoare și are un aspect respingător. Pentru a scăpa de mătreață, spălați-vă părul cu 2 pastile pisate de aspirină pe care le amestecați cu cantitatea de șampon pe care o folosiți de obicei.

10. Reduce acneea

Aspirina are proprietăți antibacteriene așa că ajută la tratarea acneei. Zdrobiți 2 sau 3 pastile de aspirină și amestecați-le cu suc de lămâie. Aplicați amestecul peste coșuri și așteptați să acționeze câteva minute după care spălați-vă. Nu folosiți niciodată acest amestec înainte de expunere la soare. Nu ezitați să cereți sfatul medicului dermatolog înainte de a încerca acesta trucuri.

sursă: estisuperba.ro

În articolul

10 întrebuințări uimitoare ale aspirinei – Te scapă de mătreață, vindecă acneea și repară părul degradat!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x