3 sfaturi care te vor ajuta să îți îmbunătățești nivelul limbii engleze

Publicat pe 19.03.2020 la 17:34 Actualizat pe 19.03.2020 la 18:04

Engleza a detronat toate celelalte limbi de circulatie internationala, fara nici cel mai mic dubiu. Este vorbita de aproximativ un miliard de oameni la nivel global - cunoasterea ei inseamna deschiderea a nenumarate usi, fie ele catre oportunitati profesionale sau interculturale.

Se crede ca e mai usor sa inveti engleza decat alte limbi: gramatica impune mai putine reguli si exceptii decat cea a limbii romane, de exemplu.

Cu toate acestea, pe cat de accesibila este dobandirea unui nivel conversational de limba, pe atat de complexa este asimilarea englezei la un nivel care poate fi considerat fluent. Asadar, daca vrei sa stapanesti engleza cat mai bine cu putinta, va fi nevoie de o munca constanta de aprofundare. Vestea buna, insa, este ca exista numeroase tips and tricks care iti vor fi de mare ajutor in demersul invatarii!

Citeste cat mai mult in limba engleza

Atunci cand vrei sa iti aprofundezi cunostintele lingvistice, este necesar sa vezi cat mai des limba in actiune. Ce inseamna asta? Ei bine, inseamna sa observi felul in care ea este folosita in carti (pentru o mai buna intelegere a figurilor de limbaj, a jocurilor de cuvinte - se spune ca stapanesti bine o limba atunci cand ii intelegi glumele!), in reviste (pentru a intelege felul in care limba este folosita in mod curent) si chiar si in textele publicitare sau in indicatiile de pe telefonul mobil.

Nu glumim cu aceasta ultima parte: este mult mai usor sa inveti o limba atunci cand si telefonul mobil este configurat in limba pe care o studiezi. Gandeste-te doar in cate situatii iti este necesara folosirea telefonului - este o cale facila de a-ti imbogati limbajul cu expresii functionale de zi cu zi!

Citind texte cat mai variate in engleza, iti modelezi intregul univers conceptual. Este un prim pas spre a ajunge la gandirea in aceasta limba, iar a gandi intr-o limba straina inseamna dobandirea statutului de vorbitor fluent.

Fa traduceri si retroversiuni

Traducerile demonstreaza felul in care putem depasi cele mai inalte bariere dintre limbi. Atunci cand faci traduceri, adaptezi sistemul unei limbi la sistemul celeilalte, le compari structurile gramaticale si expresiile si poti chiar sa iti insusesti limbajul de specialitate al cat mai multor domenii.

Traducerile (dar mai ales retroversiunile!) reprezinta exercitii complexe, care necesita destul de mult timp pentru a fi rezolvate corect, insa acest fapt nu trebuie sa te descurajeze: dificultatea exercitiilor este direct proportionala cu noile cunostinte pe care le vei obtine in urma rezolvarii lor.

Nu neglija regulile formale

Desi nu poti deveni fluent fara a cunoaste foarte bine felul in care limba este vorbita in viata de zi cu zi, nu trebuie sa scapi din vedere elementul de baza: gramatica, adica felul in care se combina cuvintele si structurile propozitiilor, care reprezinta o conditie absolut necesara pentru cresterea nivelului de limba.

Doar printr-o buna stapanire a gramaticii poti sa construiesti discursuri, sa intelegi inovatiile pe care autorii le aduc in creatiile lor si felul in care comunicarea orala se diferentiaza de regulile limbii literare. Cunoasterea in profunzime a limbii se raporteaza intotdeauna la norma, la felul in care un registru al limbii urmeaza norma sau deviaza de la ea.

Iar pentru a te imprieteni cat mai bine cu gramatica englezei, trebuie sa gasesti manuale care sa descrie in detaliu felul in care cuvintele functioneaza si se imbina intre ele.

Cea mai buna dintre vesti este ca sistemul gramatical al limbii engleze este unul prietenos, cu putine exceptii de la regula. Acest lucru nu inseamna ca intregul parcurs va fi unul simplu, dar va fi cu siguranta unul cu mult mai putine confuzii decat in cazul gramaticilor altor limbi. In plus, caracterul universal al limbii engleze a indemnat multi specialisti sa scrie lucrari de gramatica dedicate celor care vor sa invete o limba straina.

Astfel, imbogatindu-ti bagajul de informatii cu cat mai multe texte in limba engleza, jucandu-te cu traducerile si retroversiunile si alegand din multitudinea de carti de gramatica pentru limba engleza, este imposibil sa nu reusesti!

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

3 sfaturi care te vor ajuta să îți îmbunătățești nivelul limbii engleze

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Selly, atac la adresa Oanei Roman: „Băgătoare de seamă, vorbește gura fără ea”. Vloggerul, cuvinte dure pentru vedetă
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x