Cea mai simplă renovare. Cum să ai casa visurilor tale în 5 pași

Publicat pe 02.12.2019 la 11:19 Actualizat pe 02.12.2019 la 11:22

Îți dorești o renovare rapidă a locuinței, fără mari bătăi de cap, cu un buget redus, dar de mare efect? Iată 5 sfaturi care te vor ajuta să amenajezi ca un adevărat profesionist!

Îți dorești o renovare rapidă a locuinței, fără mari bătăi de cap, cu un buget redus, dar de mare efect? Este posibil, dar va trebui să ții cont de câteva reguli. Iată 5 sfaturi care te vor ajuta să amenajezi ca un adevărat profesionist!

Tapetul - piesa de rezistență din living

Tapetul este una dintre cele mai simple și rapide soluții de renovare a locuinței tale și poate fi aplicat în orice cameră, dar mai ales în living. Se montează foarte rapid, iar efectul este unul fabulos dacă optezi pentru culori puternice, vii strălucitoare, modele 3 D sau diferite imprimeuri. Aplicarea pe pereți îți oferă două variante pe care ar trebui să le iei în calcul. Astfel, ai de ales în a monta tapet pe toți pereții unei camere sau poți opta pentru crearea unui perete accent, care să fie piesa de rezistență a locuinței tale. Dacă locuiești la bloc, iar camerele locuinței sunt mai mici, optează pentru un tapet în culori deschise,calde, light și imprimeuri fine și delicate. În cazul în care încăperile sunt generoase din punctul de vedere al spațiului pe care ți-l oferă, te poți juca în voie cu culori vesele, tonuri îndrăznețe, diferite combinații de nuanțe și imprimeuri.

Lumina transformă radical orice încăpere

Să montezi o lustră, o plafonieră, o aplică este destul de simplu și nu ar trebui să te pună în încurcătură.Trebuie să știi că lumina poate să-ți fie cel mai bun prieten, dar și cel mai de temut dușman atunci când dorești să renovezi locuința. Motivul? Un iluminat slab îți poate ruina întregul proiect, chiar dacă din toate celelalte puncte de vedere este gândit perfect. Pe de altă parte, o lumină suficientă, plăcută, caldă, care să vină din mai multe surse, transformă încăperea radical, chiar dacă nu ai dorit să aduci mari schimbări camerei respective. Așadar, inspectează cu atenție locuința și vezi unde ar trebui să aduci mai multă lumină. În general, holurile sunt cele care ar avea nevoie de un corp de iluminat mai puternic sau chiar mai multe, dar și băile unde, se știe, ori nu există deloc geamuri, ori sunt foarte mici.

Creează o atmosferă cozy cu materiale textile

O atmosferă caldă și primitoare este creată mai ales cu ajutorul materialelor textie: mochete, covoare moi și pufoase, perdele, draperii, obiecte de mobilier tapițate, pături groase, lenjerii de pat, pernuțe decorative. Important este să le ai în casă, dar să nu exagerezi. Textilele nu trebuie să fie nici foarte grele, nici foarte multe, nici de dimensiuni foarte mari. Prea mult material va da impresia unei atmosfere încărcate, grele, neaerisite. Pentru a aduce un aer proaspăt și nou în fiecare cameră, încearcă să te joci puțin cu culorile. Dacă parchetul este închis la culoare, optează pentru un covor crem, bej sau chiar alb. Nuanța draperiei ar putea fi aceeași cu cea a lenjeriei de pat sau a pernuțelor decorative. Într-o cameră în care există o singură culoare poate fi adus un obiect care să spargă monotonia: un ceas inedit, o vază unicat, veselă, un lampadar cu abajur din material textil înflorat etc.

Înlocuiește tot ce este stricat, deteriorat sau vechi

Renovarea locuinței presupune să scapi de toate obiectele care sunt stricate, deteriorate, sparte, ciobite etc. Aruncă tot ce este de aruncat, fă ordine în sertare, pe rafturi, printre dosare și hârtii, donează lucrurile de care nu mai ai nevoie și du la gunoi tot ce este deteriorat. Fă curat în cămară, debara, balcon, eliberează spațiile de tot ce consideri că este inutil.Repară ce este de reparat, înlocuiește ce este de înlocuit! Nu uita de obiecte sanitare care ar putea să-ți dea ceva bătăi de cap: o țeavă spartă,un robinet care curge, o chiuvetă ciobită - toate acestea trebuie rezolvate rapid dacă vrei să te bucuri cu adevărat de o atmosferă plăcută la tine acasă.

Oragnizează-ți locuința până la cele mai mici detalii

O casă organizată este o casă curată și îngrijită. Organizarea locuinței presupune ca fiecare obiect să aibă locul său bine stabilit, iar pentru asta nu trebuie să te chinui foarte mult deoarece ai foarte multe ajutoare. Jurnaliștii de la goodhousekeeping vin cu niște idei absolut geniale de depozitare și organizare în bucătărie, baie, cămări și debarale. De exemplu, în debarale poți monta bare pe care să agăți săculeți în care depozitezi diferite obiecte mici de uz casnic. Într-o cămară poți monta pe un perete un panou de care să agăți oale, cratițe, tigăi - în acest fel vei organiza bucătăria și pe verticală, câștigând mai mult spațiu de depozitare în dulapuri. Fiecare sertar trebuie să aibă destinația lui exactă, fiecare raft sau poliță trebuie să te ajute să depozitezi cât mai practic și cât mai util. Nu în ultimul rând, pentru a evita haosul, dezordinea, dar și mizeria, depozitează micile obiecte din locuința ta în coșuri speciale pe care să le ții pe rafturile din dulapuri.

Sursa foto: Pixabay

În articolul

Cea mai simplă renovare. Cum să ai casa visurilor tale în 5 pași

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Val de ploi şi vijelii peste România. Temperaturile vor scădea brusc cu până la 15 grade Celsius în mai multe regiuni ale ţării
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x