Cum alegi fardul de ochi?

Publicat pe 13.07.2020 la 13:38 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:23

profimedia

De câteva luni, doar machiajul ochilor mai e vizibil, de vreme ce mare parte din față ne este acoperită de mască. De aceea, trebuie să îți pui ochii în valoare, folosind un machiaj care să îți avantajeze culoare ochilor. Iată ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi fardul de ochi.

Cum alegi fardul de ochi?

Fie că ești începătoare în arta machiajului sau îți plac foarte mult culorile vii și abia aștepți sî le folosești în noi combinații, fardul de ochi pe care îl alegi trebuie să se potrivească culorii ochilor tăi.

Ochii verzi

Ochii verzi sunt seducători dacă sunt puși în evidență cu un fard de pleoape în nuanțe de roșu sau portocaliu. Poți încerca nuanțe de roșu închis, mahon sau ruginiu. Și un fard de ochi violet te va ajuta să ai o privire fermecătoare. De asemenea, foloseșe eyeliner pentru un plus de definire.

Ochii căprui

Aceasta este considerată a fi cea mai versatilă culoare a ochilor deoarece poți alege orice culoare de fard de pleoape. Cu toate acestea, pentru a scoate în evidență culoarea cafenie ai putea alege un fard de ochi auriu. Dacă vrei ca ochii tăi să pară mai luminoși, atunci folosește un fard de ochi în nuanțe de verde. Pentru definirea ochilor, alege un eyeliner negru.

Ochii negri

Pentru a pune în valoare ochii negri, ai nevoie de un fard de pleoape în culori îndrăznețe precum argintiu, violet, albastru și maro închis. Nuanțele deschise se potrivesc cel mai bine, creând un efect hipnotizant.

Ochii albaștri

În paleta de culori, portocaliu este culoarea opusă albastrului. Așadar, folosește nuanțe de portocaliu pentru a evidenția albastrul ochilor. De asemenea, poți folosi fără rețineri nuanțe de maro, bronz și șampanie. Make-up artiștii nu recomandă folosirea dermatografului negru pentru că ar fi un contrast mult prea aspru.

CITEȘTE ȘI

Cum previi semnele post-acneice? – 5 sfaturi

Cum să îți îngrijești unghiile? – 5 sfaturi

În articolul

Cum alegi fardul de ochi?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp