Cum alegi gratarul perfect pentru gradina

Publicat pe 06.05.2020 la 15:52 Actualizat pe 07.05.2020 la 15:29

Grătarul nu este doar un mod de a găti, ci presupune un adevărat ritual care se „oficiază” împreună cu prietenii sau rudele invitate, și neapărat în compania unei beri reci sau a unui șpriț ușor, de vară.

Nimic nu se compară cu savoarea mâncării preparate la grătar, astfel că mulți dintre noi așteptăm cu nerăbdare primele zile calde de primăvară pentru a marca oficial începutul unui nou sezon de grătare în aer liber.


Pentru că este mai comod, mulți preferă să facă grătarul acasă, în propria curte, nu puține fiind situațiile în care și cei care nu locuiesc la casă, își încropesc un grătar în spatele blocului, iar cei mai „îndrăzneți” chiar și pe balcon.
Totuși, varianta ideală pentru situația în care vrei să faci un grătar acasă este grătarul în grădină, iar pentru asta ai nevoie în primul rând de piesa principală. Dacă încă nu ți-ai făcut rost de un grătar de grădină, aici poți alege dintr-o mulțime de variante:https://arkasteel.eu/ro_RO/categorie-produs/arkasteel-life/gratare/. De asemenea, îți oferim câteva sfaturi pentru a-l alege pe cel mai potrivit pentru grădina ta.


Ia în considerare cât spațiu ai și pentru câte persoane vei găti
Mai întâi trebuie să stabilești locul în care vei amplasa grătarul de grădină, care nu trebuie să fie amplasat în imediata apropiere a casei, și la o distanță suficientă față de alte obiecte care s-ar putea aprinde ușor de la o scânteie luată de vânt. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție poți calcula și care pot fi dimensiunile grătarului. Dacă intenționezi să gătești doar pentru familie, nu ai nevoie de un grătar foarte mare, însă dacă obișnuiești să îți inviți prietenii și rudele la un grătar, acesta trebuie să fie ceva mai mare, pentru a putea prepara o cantitate mai mare.
Totodată, asigura-te și că în jurul grătarului îți rămâne și spațiu suficient de manevră dar și pentru a socializa la o bere cu prietenii, până se face jarul și până când e gata masa.


Cât de des vrei să folosești grătarul?
În funcție de cât de pasionat ești de gătitul în aer liber și cât de mult apreciază familia felurile preparate la grătar, poți alege o piesă mai simplă sau mai sofisticată. Astfel, dacă obișnuiești să faci grătar doar de câteva ori pe an, cu ocazia unor sărbători importante, nu are rost să investești într-un model foarte sofisticat, cu multiple dotări. Aceste grătare sunt mai scumpe decât cele simple, și ar fi păcat să cheltui bani pe un model care va sta mai mult în magazie. Pentru astfel de cazuri, este suficient un grătar de mărime medie, cu dotări minimale.
În schimb, dacă nu trece un week-end fără să îți inviți prietenii și familia la grătar, atunci se merită să faci o astfel de investiție, care îți va ușura munca.

Ce tip de grătar să aleg?
Există trei categorii principale de grătare frumoase, iar alegerea tipului de grătar se face în funcție de preferințe, după cum urmează:

Indiferent pentru ce model de grătar vei opta, nu scăpa din vedere nici măsurile preventive pe care trebuie să le iei ori de câte ori îl folosești în spațiu deschis, iar dacă vântul bate cu putere, îți recomandăm să amâni picnicul pentru o altă zi mai liniștită.

Surse foto: pixabay.com, homelux.ro

În articolul

Cum alegi gratarul perfect pentru gradina

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x